Un celebru balerin din Iași e acuzat că a intrat de mai multe ori în vestiarul femeilor, când făceau duș

Un celebru balerin din Iași e acuzat că a intrat de mai multe ori în vestiarul femeilor, când făceau duș

Vlad Mărculescu, balerin la Opera din Iași, este acuzat că ar fi intrat de mai multe ori în vestiarul destinat balerinelor, unde acestea se schimbau și făceau duș, și le-a surprins dezbrăcate. În unele situații, el ar fi refuzat să iasă după ce a fost rugat, fiind alungat în urma țipetelor femeilor.

8 dintre balerine au semnat o plângere în care îl acuză pe Mărculescu de agresiune sexuală și au depus-o la managerul instituției, Andrei Fermeșanu, potrivit Ziarul de Iași.

„Intra în vestiar când era ușa închisă, fără să bată la ușă, i s-a spus de nu știu câte ori să nu mai intre și dacă nu a înțeles, au făcut și fetele o plângere. Ăsta este felul lui, îl știm de mic, de când lucrează aici, ne-am obișnuit cu el, dar acum a sărit calul: nu poți să intri într-un vestiar de fete când vrei tu.

ADVERTISING

Normal că i s-a atras atenția o dată, de două ori, dar dacă nu s-a înțeles de vorbă bună, unde să se plângă fetele dacă nu la conducere?”, a spus una dintre persoanele din zona de pregătire artistică de la Operă.

Managerul Operei din Iași a confirmat că a fost primită o plângere pe numele lui Vlad Mărculescu, dar a precizat că nu s-a demarat nicio acțiune pe plan intern pentru că, momentan, aceasta se află la Oficiul Juridic.

„Am primit plângerea respectivă și am trimis-o la Oficiul Juridic pentru un punct de vedere, pentru a vedea dacă este de competența noastră la nivel intern sau dacă trebuie să o trimitem la organele de cercetare penală”, a precizat Andrei Fermeșanu pentru Ziarul de Iași.

ADVERTISING

"Ele mă agresează pe mine"

Vlad Mărculescu a negat toate acuzațiile aduse de către balerine. El a declarat că folosește de opt ani de zile toaleta din vestiarul respectiv, unde merge pentru a se spăla la chiuveta aflată la intrare, și că nu a intrat niciodată când ușa a fost închisă la vestiar.

„Mă bucur că putem vorbi despre asta, pentru că sunt abuzuri asupra mea încă de pe vremea doamnei Rancea. Aceleași persoane mă agresează pe mine, dar vă spun că nu am agresat pe nimeni, nici sexual, nici altfel.

ADVERTISING

Sunt afirmațiile unor persoane care vor să folosească această situație, să o transforme într-un atac personal. Aceste două-trei persoane care au dat curs la declarații și plângeri asupra mea au împins și altele să semneze plângeri”, a declarat Vlad Mărculescu.

El a fost dat afară din instituție pe vremea managerului Beatrice Rancea și reangajat sub conducerea lui Daniel Șandru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇