Tulpina britanică a devenit dominantă în SUA şi tot mai mulţi tineri sunt spitalizaţi

Tulpina britanică a devenit dominantă în SUA şi tot mai mulţi tineri sunt spitalizaţi

Tulpina britanică a coronavirusului a devenit dominantă în SUA şi, spre deosebire de coronavirusul original, afectează grav în special tinerii.

”Numărul cazurilor de Covid-19 şi vizitele la camerele de urgenţă sunt în creştere. Vedem aceste creşteri la adulţii mai tineri, dintre care cei mai mulţi nu au fost încă vaccinaţi”, a declarat Dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, relatează CNN.

Acum, medicii spun că mulţi tineri suferă de complicaţii la Covid-19 la care nu se aşteptau. Şi este timpul să renunţăm la convingerea că doar adulţii mai în vârstă sau persoanele cu afecţiuni preexistente sunt expuse riscului de Covid-19 sever.

ADVERTISING

Virusurile suferă mutaţii tot timpul, iar majoritatea mutaţiilor nu sunt foarte importante. Dar dacă mutaţiile sunt semnificative, ele pot duce la noi variante periculoase ale unui virus.

”Varianta B.1.1.7 are mutaţii care îi permit să se lege mai mult de celule. Gândiţi-vă la această mutaţie ca la o înrăutăţire a virusului”, a declarat dr. Jonathan Reiner, analist medical şi profesor de medicină şi chirurgie la Universitatea George Washington.

”Aceste noi variante, în special varianta din Marea Britanie, par a fi mai lipicioase”, a spus medicul de urgenţă dr. Megan Ranney, director la Brown-Lifespan Center for Digital Health.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cazuri cu varianta britanică sunt în toate statele americane

Cazuri de infectare cu versiunea britanică B.1.1.7 a coronavirusului au fost raportate în toate cele 50 de state, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

"Ceea ce vedem acum într-o grămadă de locuri sunt bolnavi, tineri - tineri spitalizaţi, în timp ce în prima parte a pandemiei era vorba în primul rând de persoane mai în vârstă", a spus Reiner.

Motivul acestui lucru ar putea fi simplu. Populaţia mai în vârstă din această ţară fie a fost expusă la acest virus sau ucisă de virus, fie a fost vaccinată împotriva virusului.

ADVERTISING

Până sâmbătă, mai mult de 78% dintre persoanele cu vârsta de cel puţin 65 de ani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 60% au fost complet vaccinate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇