Tot mai multe ajutoare în arme și muniție merg către Ucraina. Biden a cerut Congresului să aprobe o intervenție în regiune de 6,4 miliarde de dolari

Tot mai multe ajutoare în arme și muniție merg către Ucraina. Biden a cerut Congresului să aprobe o intervenție în regiune de 6,4 miliarde de dolari

După ce, vineri, Polonia a anunțat că a donat armament și muniție Ucrainei, ca să o ajute în războiul cu Rusia, alte state din lume fac același lucru.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a fost primul care a anuțat, vineri, că țara sa a trimis deja un convoi militar către Ucraina. În scurt timp, Ministerul Apărării din Ucraina a postat pe Twitter imagini cu rachetele primite de la polonezi și mesajul „Forțele de apărare poloneze au rachete NLAW. Bun venit în iad!”.

Sâmbătă, a venit rândul ministrului Apărării din Cehia, Jana Cernochova, să anunțe că și țara sa va dona Ucrainei armament și muniție în valoare de circa 7,6 milioane de euro.

ADVERTISING

„Guvernul ceh a aprobat sâmbătă un ajutor suplimentar Ucrainei, care se confruntă cu atacurile Rusiei.

Ministerul (ceh) al Apărării se va ocupa, de asemenea, de transportul (armamentului şi muniţiei) într-un loc stabilit de către partea ucraineană”, a scris Jana Cernochova pe Twitter.

Ajutoare consistente ar trebui să primească Ucraina și de peste Ocean.

Președintele american Joe Biden a cerut, vineri, Congresului să susțină alocarea a nu mai puțin de 6,4 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina și statele din Europa de Est, a transmis Bloomberg.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din această sumă, 2,9 miliarde de dolari ar urma să fie cheltuiți pe ajutoare umanitare și investiții în stabilizare economică și energetică pentru Ucraina, Țările Baltice, Polonia și alte state din zonă.

De asemenea, Biden cere alte 3,5 miliarde de dolari pentru Apărare, ca să finanțeze implicarea SUA în această criză din estul Europei.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇