Zelenski a vorbit cu Ursula von der Leyen și cu premierul Italiei: Ucraina trebuie să devină membră UE!

Zelenski a vorbit cu Ursula von der Leyen și cu premierul Italiei: Ucraina trebuie să devină membră UE!

Dintr-un Kiev asediat de trupele Moscovei, președintele ucrainean Vladimir Zelenski vorbește la telefon cu liderii europeni și susține că a venit momentul ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene.

Cu puțin înainte de ora 10.00, președintele a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că tocmai a discutat cu președitele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„E un moment crucial să ajungem la o concluzie a discuțiilor de durată și să decidem asupra intrării Ucrainei în UE”, a scris Zelenski.

Peste o oră, președintele Ucrainei a revenit cu un mesaj.

ADVERTISING

„Ucraina luptă cu arma în mână împotriva invadatorilor, apărându-și libertatea și viitorul european. Am discutat cu Ursula von der Leyen despre ajutor concret pentru țara noastră din partea UE, pentru lupta ei eroică. Și cred că și UE alege să fie alături de Ucraina”, a mai scris președintele de la Kiev.

N-a trecut mult și Zelenski a postat din nou și a anunțat că a vorbit și cu premierul Italiei, Mario Draghi.

„E momentul să scriem o pagină nouă în istoria statului nostru. Într-o discuție telefonică, Mario Draghi mi-a spus că susține deconectarea Rusiei de la SWIFT (sistem internațional de plăți rapide între state, cu sediul în Belgia – n.red.). Ucraina trebuie să devină membră UE”, a mai scris președintele ucrainean.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

ADVERTISING

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇