Imagini îngrozitoare cu un bloc în care mai erau oameni lovit de o rachetă rusească (Foto&Video)

Imagini îngrozitoare cu un bloc în care mai erau oameni lovit de o rachetă rusească (Foto&Video)

Un bloc turn de locuințe din capitala ucraineană Kiev în care încă locuiau oameni a fost lovit în plin de o rachetă, în timpul asaltului rusesc asupra orașului.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a postat pe Twitter, sâmbătă dimineață, o fotografie cu un bloc turn din Kiev care a fost lovit în plin de o rachetă, în timpul atacurilor rusești.

„Kiev – orașul nostru pașnic și splendid – a mai supraviețuit o noapte atacurilor cu rachete ale trupelor ruse terestre. Una dintre rachete a lovit un bloc.

ADVERTISING

Cer întregii lumi: izolați complet Rusia, expluzați-i ambasadorii, impuneți embargo petrolier și ruinați-i economia. Opriți criminalii de război din Rusia”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

În imaginea postată de oficialul ucrainean se vede gaura uriașă pe care a lăsat-o în bloc racheta rusească. De asemenea, în fotografie se vede cum iese încă fum din zona de bloc lovită de rachetă.

Building struck by missile or rocket
Blocul din Kiev lovit de rachete. Sursă foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina

Tot în dimineața zilei de sâmbătă, UkraineLive – un site de știri din țara vecină – a postat imagini cu rezoluție scăzută, înregistrate de camere de luat vederi dintr-o clădire - în care se poate vedea, de asemenea, rachetă lovește în plin blocul de locuințe.

Din cauză că înregistrarea video are rezoluție scăzută, iar atacul e surprins dintr-un alt unghi, inițial n-a fost foarte clar dacă este vorba despre același atac.

ADVERTISING

La scurt timp, însă, Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina a început să prezinte imagini ceva mai clare, în care se pot vedea salvatori care scot oamenii din blocul atacat cu rachetă. Este același bloc pe care l-a prezentat, în imagini, ministrul ucrainean de Externe.

З багатоповерхівки на Солом’янці підрозділи ДСНС України та Національна поліція України евакуйовують поранених.Це черговий злочин РФ, якому немає виправдання. #StopRussia

Publicată de МВС України pe Vineri, 25 februarie 2022

În fotografiile și imaginile publicate pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne din Ucraina se pot vedea pompierii cum încearcă să stingă focul din blocul lovit de rachetă și cum evacuează oamenii care erau în clădire, la momentul impactului.

Salvatori-3

În jur, strada este acoperită cu rămășițe de moloz rupte din blocul lovit de rachetă.

ADVERTISING

Autoritățile ucrainene nu au dat publicității un bilanț al acestui atac cu rachetă.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că 35 de persoane au fost rănite în cursul luptelor violente din oraș, din noaptea de joi spre vineri. Și că printre răniți s-ar afla și 2 copii. Dar a precizat că niciunul dintre locuitorii din blocul atacat cu rachetă nu și-a pierdut viața.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇