Vlad Pascu s-a ales cu încă un dosar pentru droguri, mama a fost arestată preventiv. Avocat: Este o situație dramatică pentru toată familia UPDATE

Vlad Pascu s-a ales cu încă un dosar pentru droguri, mama a fost arestată preventiv. Avocat: Este o situație dramatică pentru toată familia <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Autorul tragicului accident de la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane, Vlad Pascu, este urmărit penal pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, în dosarul în care au avut loc mai multe percheziţii în Capitală.

De asemenea, procurorii au propus și magistrații au admis arestarea preventivă pentru 30 de zile a mamei sale, acuzată de influenţare a declaraţiilor.

Apărătorul Mirunei Pascu a fost cel care i-a anunțat pe jurnaliști decizia instanței.

„Vlad Pascu este arestat, Miruna Pascu este arestată, de asemenea. Mai au un copil minor care a rămas singur acasă. Este o situaţie dramatică pentru toată familia. Vom reveni în cursul zilelor următoare cu un comunicat în care doamna Miruna Pascu îşi va exprima poziţia vizavi de toate solicitările”, a declarat jurnaliştilor avocatul Adrian Bendeac. 

ADVERTISING

El nu a dorit să mai ofere date din dosar. 

„De ieri dimineaţă de la ora 06:00 suntem în percheziţii domiciliare, au fost activităţi susţinute ieri la dosar, nu mă puneţi în situaţia în care să spun aspecte din dosar care nu sunt sau sunt nepublice”, a explicat avocatul.

Întrebat ce se întâmplă cu copilul minor al Mirunei Pascu, avocatul Adrian Bendeac a răspuns: „Nu aş putea să vă spun, este o problemă destul de spinoasă în cadrul familiei Pascu. Ei sunt divorțaţi, custodia e comună, Mihai Pascu urmează să aibă grijă într-o astfel de situaţie. Urmează ca autoritatea tutelară probabil să dispună, nu cred că e cazul. E o custodie comună”.

ADVERTISING

Acuzațiile DIICOT pentru familia Pascu

„S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, arestat preventiv într-o altă cauză,  pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. S-a reţinut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanţe, în vederea consumului propriu, dar şi pentru a le pune la dispoziţia altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, a anunţat DIICOT vineri într-un comunicat.

ADVERTISING

Cel la care face referire comunicatul DIICOT este Vlad Pascu, care a fost adus joi de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv în urma accidentului. La Bucureşti a fost audiat la DIICOT alături de părinţii săi.

„La data de 14.09.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Structura Centrală au dispus, în două cauze penale, reţinerea a 4 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un inculpat, astfel: Într-o cauză, s-a dispus măsura reţinerii faţă de 3 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

S-a reţinut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpaţii, în mod repetat, au deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpaţi s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze. În cea de a doua cauză instrumentată, s-a dispus reţinerea unei inculpate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor”, a transmis vineri după-amiază DIICOT, înainte de decizia magistraților în ce privește arestul preventiv pentru Miruna Pascu.

Cu privire la un al treilea inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, anunţă DIICOT referitor la tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cadrul acestei operațiuni, denumită „Hydra”, au fost descoperite şi ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile şi diverse arme albe (cuţite, săbii, macete).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇