Vlad Pascu, părinții și complicii, audiați la DIICOT, în "Operațiunea Hidra": Adolescenți din familii bogate, deveniți dealeri de droguri în Capitală și pe litoral (Video & Galerie foto)

Vlad Pascu, părinții și complicii, audiați la DIICOT, în "Operațiunea Hidra": Adolescenți din familii bogate, deveniți dealeri de droguri în Capitală și pe litoral (Video & Galerie foto)

Vlad Pascu a fost adus joi, la audieri, la DIICOT. El a venit cu duba poliţiei de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv în urma accidentului din 2 Mai, când, drogat fiind, a ucis doi studenți.

La insistenţele reporterilor prezenţi la DIICOT, Vlad Pascu a spus şi două vorbe despre accident:

Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi”

Şi părinții lui au venit la întâlnirea de azi cu procurorii. Mama este acuzată că a încercat să influenţeze martorii, în favoarea fiului său.

ADVERTISING

Alături de familie, mai este audiat şi un alt suspect în dosar, Duma Tudor zis Maru.

"Operațiunea Hidra"

Joi dimineaţă, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 11 percheziții în București. Sunt vizați adolescenți din familii cu posibilități materiale, care ar fi vândut droguri în Capitală, dar și pe litoral. Aceștia ar fi furnizat droguri la petreceri private.

Acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

ADVERTISING

Într-una dintre cauze sunt implicaţi apropiaţi de-ai lui Vlad Pascu, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, care ar fi fost cazaţi în aceeaşi unitate turistică de la Vama Veche, existând probabilitatea să fi consumat împreună substanţe stupefiante înaintea accidentului. De asemenea, este implicat şi distribuitorul lor.

Într-o a doua cauză, este vizată mama lui Vlad Pascu, acuzaţiile în acest caz fiind de săvârşirea de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precizează surse citate de News.ro, potrivit cărora aceasta ar fi încercat să şantajeze martori.

ADVERTISING

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

,,Operaţiunea Hidra”, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite oficial IGPR.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

,,OPERAȚIUNEA HIDRA” DERULATĂ DE POLIȚIA ROMÂNĂ ȘI D.I.I.C.O.T.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇