Poliția investighează imagini cu fete care inhalează funny gas (Video). Europol: Tot mai mulți tineri îl caută pentru efecte apropiate de droguri

Poliția investighează imagini cu fete care inhalează funny gas (Video). Europol: Tot mai mulți tineri îl caută pentru efecte apropiate de droguri

Poliţia Română anunţă că face verificări după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini cu mai multe adolescente care au ”un comportament nefiresc”.

În imaginile apărute pe reţelele de socializare, mai multe adolescente par că inhalează din baloane, în spatele unei clădiri. Acestea par a le fi oferite de una dintre tinere, care are un rucsac.

Poliţia Română a anunţat că, ”în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care mai multe tinere au un comportament nefiresc”, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au declanşat verificări, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi dispunerii de măsuri legale.

ADVERTISING

Din primele verificări a reieşit că imaginile nu sunt din România”, a precizat IGPR.

Imaginile au fost distribuite şi de sindicatul poliţiştilor Europol, care trage un semnal de alarmă referitor la gazul ilariant, care se poate cumpăra de către oricine de pe Internet.

"11-13 ani? Cam aceasta este vârsta fetelor din imagine care “sărbătoresc” începerea noului an școlar.

Euforie, amețeli, halucinații, stări de sufocare, dar și stare de anxietate sunt doar câteva dintre efectele pe care le oferă protoxidul de azot, cunoscut popular drept “gaz ilariant” sau “funny gas”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest gaz este la dispoziția oricui, fiind oferit spre vânzare la o simplă căutare pe web. Cu toate că acest gaz este utilizat în mod special în domeniul medical, auto și în cel alimentar, tot mai mulți tineri îl caută pentru aparentele efecte apropiate de droguri.

Din păcate, nu există nicio interdicție sau condiționalitate în achiziție sau utilizare.

Nu figurează pe lista substanțelor interzise, iar utilizarea lui în rândul tinerilor a căpătat o amploare în special în rândul copiilor.

Se poate vedea în imagini tubul de gaz ascuns în ghiozdan, iar cu ajutorul baloanelor, preiau gazul și îl inhalează. Este doar începutul obișnuinței cu consumul…", scrie pe Facebook Sindicatul Europol.

11-13 ani? Cam aceasta este vârsta fetelor din imagine care “sărbătoresc” începerea noului an școlarEuforie, amețeli, halucinații, stări de sufocare dar și stare de anxietate sunt doar câteva dintre efectele pe care le oferă protoxidul de azot, cunoscut popular drept “gaz ilariant” sau “funny gas”.Acest gaz este la dispoziția oricui, fiind oferit spre vânzare la o simplă căutare pe web. Cu toate că acest gaz este utilizat în mod special în domeniul medical, auto și în cel alimentar, tot mai mulți tineri îl caută pentru aparentele efecte apropiate de droguri. Din păcate, nu există nicio Interdicție sau condiționalitate în achiziție sau utilizare. Nu figurează pe lista substanțelor interzise iar utilizarea lui în rândul tinerilor a căpătat o amploare în special în rândul copiilor. Se poate vedea în imagini tubul de gaz ascuns în ghiozdan iar cu ajutorul baloanelor, preiau gazul și îl inhalează. Este doar începutul obișnuinței cu consumul…

Publicată de Sindicatul Europol pe Luni, 11 septembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇