Tragedia din 2 Mai. Agentul care l-a oprit pe șofer a întrebat de două ori dispeceratul dacă să continue investigațiile. I s-a răspuns că totul e în regulă

Tragedia din 2 Mai. Agentul care l-a oprit pe șofer a întrebat de două ori dispeceratul dacă să continue investigațiile. I s-a răspuns că totul e în regulă

Agentul care l-a oprit pe Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a spulberat un grup de studenţi pe drumul dintre Vama Veche şi 2 Mai, a întrebat de două ori dispeceratul dacă să continue investigațiile. Dar i s-a răspuns că actele sunt în regulă.

La ora 00.40, un cetățean a reclamat la 112 că o mașină circulă haotic prin Vama Veche, iar şoferul pare băut, informează TVR.

Agentul de la ordine publică, detașat de la București și cu experiență de 8 luni în Poliție, a întrebat dispeceratul, conform unor surse judiciare, dacă trebuie să meargă să îl caute. Dispecerul i-ar fi răspuns negativ.

ADVERTISING

Apoi, după două ore, același agent a localizat, din întâmplare, mașina lui Vlad Pascu și i-a solicitat șoferului documentele și a verificat autoturismul. Tânărul a spus că actele au rămas la tatăl său, cu care venise pe litoral, iar agentul a sunat din nou la dispecerat.

Însă și de această dată, dispecerul i-ar fi spus că totul este în regulă şi că nu există niciun echipaj liber care să-l testeze dacă a consumat alcool, iar verificările antidrog nu pot fi făcute pentru că aparatul drugtest, singurul disponibil, este încuiat de poliţistul care îl deţinea și care era în concediu.

Maşina tânărului nu avea RCA valabil, ceea ce ar fi atras ridicarea talonului şi interdicţia de a mai circula.

ADVERTISING

Pentru că în maşină au fost găsite droguri, Vlad Pascu a fost dus la Poliție. În tot acest timp, tânărul nu a vorbit decât o singură dată la telefon cu un prieten, pe care l-a asigurat că poliţia nu are ce să-i facă. Iar apoi a fost lăsat liber, provocând accidentul în care au murit doi tineri.

Primele capete căzute după tragedie

Ministerul de Interne a anunţat miercuri primele capete căzute după tragedia de la 2 Mai. NU a fost schimbat din funcţie şeful IPJ Constanţa, chestor Constantin Adrian Glugă.

ADVERTISING

Au plecat însă din funcţie:

  • adjunctul IPJ Constanţa, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice
  • şeful Serviciului Rutier Constanţa - comisarul Constantin Stoian
  • şeful Poliţiei Mangalia
  • şeful Poliţiei Vama Veche

Sindicatul Europol din Poliţie a venit cu o reacţie vehementă, în care acuză MAI că a indus în eroare întreaga opinie publică:

"MAI tocmai a indus în eroare întreaga opinie publică! Pretinsele “măsuri” luate de conducerea ministerului se traduc de fapt prin faptul că cei 4 șefi (adj. insp. șef, șeful serv. rutier, adj. șefului Pol. Mangalia, șeful birou Pol. Vama Veche) NU au fost sancționați disciplinar!!!

Ei au renunțat voluntar/benevol la funcțiile de conducere. Practic, la acest moment nu s-a stabilit o vinovăție în sarcina lor, ci doar au fost sacrificați cu scopul de a satisface nemulțumirea opiniei publice. În altă ordine de idei, cei care sunt responsabili de dezastrul din Poliția Română rămân în continuare pe funcții la minister".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇