Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a spulberat un grup de studenţi pe drumul dintre Vama Veche şi 2 Mai, a fost filmat în timp ce conducea cu o viteză foarte mare pe o șosea.
La un moment dat, bărbatul a depășit o altă mașină, a intrat pe contrasens unde a mers cu aceeași viteză amețitoare.
Alături de el se afla un alt bărbat care îi tot spunea să conducă mai încet.
”Las-o, mă, Mihai, las-o, las-oooo, e rău copilot! Las-o mai moale că m-am albit, lasă să se răcească motorul. Las-o dracu că sărim podul ăsta, mor de inimă. Am sărit în aer, mă omori”, spune acesta.
Cum au făcut avere părinții lui Vlad Pascu
Vlad Pascu provine dintr-o familie înstărită, tatăl și mama sa având sute de apartamente și terenuri în cele mai scumpe zone ale Bucureștiului, dar și la malul mării, care valoreaza milioane de euro.
Miruna și Mihai Pascu ar deține 714 proprietăți, conform datelor de la Cadastru consultate de echipa Știrilor Pro TV.
Familia Pascu ar fi vrut să construiască și un hotel de 10 etaje în Sectorul 1 al Capitalei, pe Bulevardul Expoziției, pe baza unor documente expirate. Cererea le-a fost respinsă și au dat în judecată instituția.
„Ne-a dat în judecată în vederea eliberării unui certificat de urbanism de construire direct. Adică, în baza unui PUZ eliberat în 2009, pe care noi îl considerăm expirat! Și este expirat", a declarat Oliver Păiuș, viceprimarul Primăriei Sectorului 1.
Cifra proprietăților este atât de mare, pentru că cei doi și-au divizat fiecare bucățică pe care au construit-o. De exemplu, într-un bloc sunt proprietari nu doar pe fiecare apartament, ci și pe fiecare loc de parcare sau boxele din subsol. Specialiștii în domeniu spun că este o strategie care le-ar aduce mai mulți bani la vânzarea imobilelor.
Miruna și Mihai Pascu ar fi făcut bani și din împrumuturi și de multe ori au ajuns în instanță. O fostă judecătoare susține că Mihail Pascu ar fi lăsat pe drumuri zeci de oameni.
Are zeci de litigii cu români cărora le împrumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul. Asta pentru că în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță și apoi îi și executa silit.