Un tânăr din dosarul lui Vlad Pascu a spart depozitul Spitalului Floreasca. Era beat, drogat și căuta medicamente - UPDATE

Un tânăr din dosarul lui Vlad Pascu a spart depozitul Spitalului Floreasca. Era beat, drogat și căuta medicamente - <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un tânăr din dosarul lui Vlad Pascu, ridicat joi dimineaţă de poliţişti, a spart noaptea trecută depozitul Spitalului Floreasca din Bucureşti, unde a scris cu markerul pe unde a apucat şi a furat ser fiziologic.

Vlad Pascu e autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a două persoane, care azi a ajuns în cătuşe la DIICOT, fiind audiat într-un dosar alături de părinţi şi diverşi alţi tineri, din familii bogate, deveniți dealeri de droguri în Capitală și pe litoral. Detalii, foto şi video AICI

Tânărul despre care vorbim se cheamă Duma Tudor şi e cunoscut drept Maru, iar surse judiciare spun că ar fi un furnizor de droguri pentru Vlad Pascu.

Maru a intrat în Spitalul Floreasca miercuri noapte, pentru a căuta medicamente ca să se drogheze. Apoi, a postat imagini pe Instagram. La momentul spargerii, în jurul orei 04:00, individul era beat și drogat.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa, a relatat că individul a vandalizat zona serviciului administrativ şi pe cea de farmacie şi a furat soluţii perfuzabile, deoarece nu a putut intra în depozitul de medicamente.

S-a filmat în spital

Maru face parte din cercul lui Vlad Pascu şi a postat pe Instagram momentul când a intrat în Spitalul Floreasca. 

„Băi, sunt rupt în gură de xanaxat şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Aţi înţeles. Ce medicamente fur şi eu de aici? Ia, ce-i asta oare?”, afirmă el în filmare, în timp ce deschide o cutie de carton. 

De asemenea, într-o altă postare, Maru spune că a intrat în unitatea medicală pentru a căuta droguri, potrivit relatărilor de presă, filmările nemaifiind accesibile.

„Am intrat prin efracţie în Spitalul Floreasca. E gol, nu ştie nimeni că sunt aici. Mă duc să fur nişte droguri. Ăştia au toate drogurile încuiate pe undeva. Trebuie să găsesc un loc unde există droguri la spitalul Floreasca. Sunt în Spitalul Floreasca. Vreau să găsesc şi eu nişte boxuri de ET-uri din alea. WOOW OXICOMANIII!!!”, spune tânărul.

ADVERTISING

Ce-au găsit angajaţii dimineaţă

„Astăzi dimineaţă, când lucrătorii Serviciului Administrativ au venit la serviciu, au constatat că zona administrativă fusese vandalizată, în sensul că s-au inscripţionat pereţi cu graffiti, se forţaseră nişte uşi.

A fost sesizată imediat Poliţia. Lucrătorii Serviciului s-au prezentat imediat. Au început să desfăşoare activitatea specifică. După ce a apărut postarea aceea pe mediile de socializare, cercetările s-au extins către zona de farmacie, laborator de anatomie patologică, pentru că există suspiciuni serioase că este vorba de aceeaşi persoană care a vandalizat atât zona de serviciu administrativ, cât şi zona de farmacie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca. 

El a precizat că firma de pază a unităţii medicale a fost notificată de către conducerea spitalului pentru a prezenta un plan de măsuri ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

ADVERTISING

De asemenea, a fost deschisă şi o anchetă administrativă pentru a se stabili cauzele care au dus la apariţia acestui eveniment. 

Bogdan Opriţa a menţionat că acel tânăr nu a putut intra în depozitul farmaciei spitalului şi că ar fi furat doar soluţii perfuzabile. 

„El nu a putut să intre în depozitul de medicamente al farmaciei, a intrat numai în depozitul de seruri, de unde a sustras acele bidoane de soluţii perfuzabile”. 

Tânărul ar fi intrat în spital printr-o zonă destinată aparţinătorilor, nu prin camera de gardă.

UPDATE 20:54 - Ulterior, Oprița a precizat că intrarea tânărului în zona administrativă şi ancheta la faţa locului care a urmat nu au afectat activitatea medicală din unitatea sanitară.

„Există o situaţie foarte clară în tot acest lucru: spitalul nu poate fi privit ca o unitate militară, trebuie să existe totdeauna acces pentru vizitatori, pentru rude, pentru aparţinători, aceştia intră între anumite ore, într-un anumit program. Este regretabil că s-a întâmplat lucrul acesta, dar în momentul de faţă nu pot spune cum şi pe unde a intrat acest tânăr în spital”, a declarat Bogdan Opriţa, joi seară, la Medika TV.

Conform acestuia, ore întregi de imagini surprinse de camerele de supraveghere sunt vizionate pentru a se stabili pe unde a intrat tânărul.

Bogdan Opriţa a precizat că medicamentele cu regim special sunt depozitate separat, fiind ţinute sub cheie. Constatările arată că tânărul ar fi încercat să intre şi în farmacie şi în laboratorul de anatomie patologică, însă fără succes.

Şi Poliţia Capitalei face anchetă

„În această dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către reprezentanţi ai unei unităţi medicale din Sectorul 1, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de distrugere. 

 La faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică, care au relaţionat cu apelantul, acesta sesizând faptul că, în cursul nopţii, un bărbat ar fi pătruns în incinta instituţiei, în zona administrativă ( depozitul farmaceutic) unde s-a semnat cu un marker pe fişete, uşi, precum şi pe alte bunuri din incintă. Ulterior, la plecare, ar fi sustras două pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflată pe hol”, anunţă poliţiştii. 

Mai exact, după ce a devastat farmacia, Maru s-a semnat „Tudor” cu un marker peste tot pe unde a apucat, transmite Adevărul.

Tânărul a fost săltat de mascaţi, joi dimineaţă, la câteva ore după ce s-a filmat pe un bulevard din Bucureşti în timp ce îi invita pe poliţişti şi pe "duşmani" să vină la el acasă, informează Antena3.

La DIICOT sunt prezenţi azi şi părinţii lui Vlad Pascu. Mama lui este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei. De asemenea, procurorii îi audiază pe prietenii lui Pascu, care ar fi consumat cu acesta droguri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇