Mama lui Vlad Pascu a fost reținută. Și tatăl e cercetat după ce era să dea cu motocicleta peste jurnaliști, la ieșirea de la DIICOT (Video)

Mama lui Vlad Pascu a fost reținută. Și tatăl e cercetat după ce era să dea cu motocicleta peste jurnaliști, la ieșirea de la DIICOT (Video)

Mama tânărului drogat care a provocat accidentul mortal din 2 Mai, Miruna Pascu, a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea este acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, surse apropiate anchetei afirmând că aceasta ar fi încercat să şantajeze martori din cauza privind drogurile în care e implicat fiul său.

La perchezițiile de dimineață, procurorii au ridicat mai multe documente de la domiciliul ei, după care a fost adusă la sediul DIICOT însoțită de mascați.

La DIICOT a fost joi și Mihai Pascu, tatăl tânărului. El a fost surprins în timp ce râdea, relaxat, în ciuda situației în care se aflau fiul său și soția.

ADVERTISING

Inițial s-a spus că bărbatul nu este vizat de anchetă și a venit la DIICOT ca să fie alături de familie. Surse judiciare citate de News.ro au declarat însă că Mihai Pascu ar fi fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la percheziţii, la locuinţa sa ar fi fost găsită muniţie deţinută ilegal.

UPDATE 16:54  Când a ieșit de la DIICOT, tatăl lui Vlad Pascu a fost înconjurat de jurnaliștii care aşteptau acolo de câteva ore, de când toată familia a fost adusă la audieri. Mihai Pascu s-a urcat pe motocicletă și, pentru că reporterii nu se dădeau din calea lui, a accelerat în mijlocul mulțimii strânse pe trotuar, a atins doi oameni în mers, apoi a pornit în trombă. Antena 3 transmite însă că nimeni nu a fost rănit.

Talăl lu Vlad Pascu, ieşire nervoasă la ieşirea de la DIICOT: A accelerat şi a intrat cu motocicleta

UPDATE 21:50 - Polițiștii Capitalei s-au autosesizat și au demarat verificări în cauză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În cauză cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei.

Instituţia a precizat că bărbatul a fost testat în vederea stabilirii consumului de alcool, ori de substanţe interzise, ambele rezultate fiind negative.

Cazul Pascu

Vlad Pascu a fost adus joi, la audieri, la DIICOT, cu duba poliţiei de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv în urma accidentului din 2 Mai, când, aflat la volan sub influența drogurilor, a ucis doi studenți.

ADVERTISING

"Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi", a spus el despre accident, la insistențele reporterilor.

Joi dimineaţă, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 11 percheziții în București, în cadrul operațiunii "Hidra". Sunt vizați adolescenți din familii cu posibilități materiale, care ar fi vândut droguri în Capitală, dar și pe litoral. Aceștia ar fi furnizat droguri la petreceri private.

Sunt implicaţi apropiaţi de-ai lui Vlad Pascu, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, care ar fi fost cazaţi în aceeaşi unitate turistică de la Vama Veche, existând probabilitatea să fi consumat împreună substanţe stupefiante înaintea accidentului. De asemenea, este implicat şi distribuitorul lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇