Secția Specială a cerut de la Oradea dosarul în care Mircea Govor, fost președinte PSD Satu Mare, a fost condamnat pentru șantaj

Secția Specială a cerut de la Oradea dosarul în care Mircea Govor, fost președinte PSD Satu Mare, a fost condamnat pentru șantaj

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut Curții de Apel Oradea dosarul în care fostul președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

Este vorba de dosarul în care Mircea Govor, alături de fostul senator Valer Marian și de omul de afaceri Mirel Vlas, au fost cercetați de procurorul Cristian Oancea, pe atunci la DNA Oradea, potrivit Bihorjust.ro.

Nu este clar ce anume anchetează acum Secția Specială, însă numele lui Mircea Govor apare într-o înregistrare audio a unei discuții purtate între procurori ai DNA Oradea în ianuarie 2018 și publicată de avocatul Răzvan Doseanu.

ADVERTISING

Potrivit înregistrării, procurorul Cristian Ardelean susținea că ar fi discutat cu judecătorul Remus Nemeș, de la Tribunalul Satu Mare, care a avut pe rol dosarul fostului om politic.

Amintim că SS deschisese deja o anchetă în cazul acestui dosar, fiind cercetați procurorii Cristi Ardelean și Adi Muntean, precum și judecătorul Crina Muntean, de la Tribunalul Bihor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, în decembrie 2019, Adina Florea a fost recuzată în acest dosar, la cererea Crinei Muntean, după ce a făcut mai multe afirmații considerate deplasate în care i-a pus sub acuzare pe magistrați.

Florea susținuse public că în acest caz procurorii DNA Oradea le-ar fi făcut dosare de corupție unor judecători de la Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea, pentru că aceștia nu ar fi dat condamnările pe care le-ar fi vizat procurorii.

ADVERTISING

Florea mai acuzase că, pentru a pune presiune pe magistraţi, procurorii de la Oradea ar fi ținut la sertar mai multe dosare.

Citește și articolele zilei, pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇