Bologa: Secţia Specială nu a trimis niciun magistrat în judecată pentru corupţie în 2 ani. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competenţă

Bologa: Secţia Specială nu a trimis niciun magistrat în judecată pentru corupţie în 2 ani. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competenţă

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat, joi seară, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu a trimis în judecată, de la înfiinţare, niciun procuror şi niciun judecător penru corupţie, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă DNA ar fi avut în continuare această competenţă.

”Am constatat că de la înfiinţarea SIIJ, din 2018, noi trimiţând acolo dosarele, n-a apărut niciun dosar de corupţie cu magistraţi, nici măcar din cele pe care noi le-am declinat către Secţia Specială. Şi acele dosare, dacă n-au fost clasate, vor reveni la DNA. De la înfiinţarea Secţiei, niciun procuror şi niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupţie. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competenţă”, a declarat şeful DNA.

ADVERTISING

Acesta a adus în discuţie şi desfiinţarea Secţiei Speciale.

”De ce era nocivă această Secţie Specială? Gândiţi-vă că este mult mai uşor să încerci să controlezi 3-5 procurori şi este greu să controlezi peste 100 de procurori ai DNA, la care se adăugau şi alţi procurori de la Parchetul General.

Era mai greu controlul asupra acestor procurori. Acest lucru nu se poate întâmpla în momentul în care se concentrează în mâna a câţiva procurori această competenţă”, a explicat șeful DNA.

ADVERTISING

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a lansat, miercuri seară, în dezbatare publică modificările la legile Justiţiei, una dintre popuneri fiind desfiinţarea Secţiei Speciale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇