S-a deschis parcarea intermodală din Pantelimon. Are 500 de locuri și funcționează non-stop (Foto)

S-a deschis parcarea intermodală din Pantelimon. Are 500 de locuri și funcționează non-stop (Foto)

Parcarea intermodală din Pantelimon a fost deschisă miercuri și are 500 de locuri, anunță primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Astfel, spune el, cei care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun.

Momentan, accesul în parcare este gratuit.

”Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon! Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea și ieșirea se fac prin Șoseaua Pantelimon.

ADVERTISING

Parcarea are 500 de locuri și funcționează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării. Parcarea face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane și metropolitane de transport în comun”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

🟢Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon! Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului...

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 25 mai 2022

7 ani de blocaje și amânări

Săptămâna trecută, Nicuşor Dan anunţa că a început recepţia pentru parcarea intermodală din Pantelimon, proiect finalizat după aproape şapte ani de blocaje şi amânări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicușor Dan a promis încă din noiembrie 2021 că parcarea cu terminal de transport public – pe care a găsit-o realizată de administrația Firea în proporție de 55% - urma să fie gata, cel mai probabil, până la finele anului.

Tot ce mai lipsea era un post de transformare. După ce s-a montat postul de transformare, s-a constatat că parcarea nu are branșament la curent. Așa că inaugurarea s-a amânat.

În cele din urmă, după ce s-a rezolvat și cu branșamentul, Nicușor Dan a spus – la finalul unui eveniment la care lua parte - că PMB așteaptă o serie de documente de la constructor (Tiab SA – n.red.). Fără să își mai asume un termen, Nicușor Dan a precizat că parcarea se va inaugura după ce acele documente vor ajunge la PMB.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇