Se redeschide campusul Politehnicii: Ne putem plimba cu program şi fără câine sau bicicletă

Se redeschide campusul Politehnicii: Ne putem plimba cu program şi fără câine sau bicicletă

După 2 ani de interdicții, bucureștenii se vor putea plimba din nou prin zona verde a campusului Universității Politehnice, din Sectorul 6,  începând cu 2 iunie.

Respectiva zona – în care sunt amenajate alei pe o suprafață de spaţiu verde – aparție Universității Politehnice. Nu e parc public, dar instituția de invățătâmnt superior nu a îngrădit accesul până în toamna anului 2020.

La acel moment – nemulțumită că Primăria Sectorului 6 nu asigura pază și nu făcea curat cum ar trebui în campus – universitatea a restricțonat accesul publicului.

Pe 24 noiembrie, Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat o hotărâre prin care a cerut dreptul de a se asocia cu Universitatea Politehnică, în vederea redeschiderii spațiului verde pentru bucureșteni.

ADVERTISING

În ianuarie 2021, Consiliul General i-a permis Sectorului 6 să intre în această asociere.

A urmat mai bine de un an de negocieri între conducerea Primăriei Sectorului 6 și cea a Politehnicii.

Și, în cele din urmă, primarul Ciprian Ciucu și rectorul Universității Politehnice, Mihnea Costoiu, au anunțat miercuri, 25 mai, când și în ce condiții se va redeschide spațiul verde pentru public.

Ciucu: Nu e parc, e campus și trebuie să dăm dovadă de respect

„Nu este un spaţiu public, nu este un parc public, este efectiv campusul unei universităţi şi, de aceea, este foarte important ca noi să respectăm regulamentul universităţii. Acesta nu este negociabil, ci este, pur şi simplu, un regulament pe care şi vizitatorii trebuie să-l respecte.

ADVERTISING

Primăria Sectorului 6 s-a angajat să fie prezentă cu Poliţia Locală, pentru a asigura securitatea şi comportamentul civilizat al vizitatorilor, şi cu ADP, care va asigura curăţenia şi îngrijirea materialului dendrologic - o să dăm şi noi o mână de ajutor pe anumite amenajări. (…) Voi veghea personal ca Poliţia Locală să-şi facă treaba şi ADP-ul să fie foarte prezent, pentru a nu aduce niciun fel de prejudiciu, niciun fel de deranj activităţii pe care o desfăşoară în mod curent universitatea", a declarat Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

Ciucu-la-UPB
Ciprian Ciucu și Mihnea Costoiu, la conferința de presă - Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Potrivit documentației comunicate de Primăria Sectorului 6, bucureștenii nu vor avea voie să intre în zona verde cu biciclete, trotinete, scutere, skateboard și animale de companie. De asemenea, va fi interzisă organizarea de picnicuri și adunari publice.

UPB-parc-2
Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Iar Universitatea va permite accesul doar cu program:

ADVERTISING
  • de luni până vineri, între orele 6:00 - 8:00, respectiv 17:00 - 22:00
  • în vacanțele intersemestriale și a vacanței de vară, zona verde va fi accesibilă de luni până duminică în intervalul orar 06:00 – 22:00
  • sâmbăta şi duminica în intervalul 6:00 - 22:00.

Bucureștenii pot intra în zona verde pe poarta de acces Splai (Splaiul Independenței nr 313) și pe poarta acces Iuliu Maniu (Iuliu Maniu nr 6).

harta-campus

La porțile pietonale din strada Economu Cezărescu, Gang Metrou (bdul. Vasile Milea) și Poartă Precis – Stație STB (Bdul Iuliu Maniu Nr 6), accesul va fi permis în intervalul orar 07:00 până la ora 21:00, de luni până vineri, doar salariaților/studenților universității, pe baza legitimației.

Potrivit rectorului Politehnicii, Mihnea Costoiu, în cazul în care cetățenii nu vor întreține spațiul universității și vor produce daune, accesul trecătorilor va fi restricționat din nou.

UPB-parc-3
Sursă foto: Primăria Sectorului 6

"Am hotărât ca accesul în acest campus să se facă pe o anumită perioadă limitată, pentru a nu deranja fluxurile obişnuite. (…) Nu acceptăm în continuare accesul cu animale (…) şi, nu în ultimul rând, cel mai important lucru din punctul nostru de vedere, fac un apel de la bun începutul acestei relaţii la locuitorii Sectorului 6, locuitorii Bucureştiului care vor vizita acest campus, pentru că de dumnealor va depinde dacă acest campus va rămâne sau nu deschis în perioada următoare, în funcţie de cum vom gestiona şi vom respecta acest campus şi investiţiile pe care împreună le vom face aici", a spus Mihnea Costoiu, citat de Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇