Cehia face trolling la acuzațiile de rasism ale Rusiei. "Problemele noastre cronice: Nu răpim copii, nu bombardăm spitale!"

Cehia face trolling la acuzațiile de rasism ale Rusiei. "Problemele noastre cronice: Nu răpim copii, nu bombardăm spitale!"

Rusia acuză Cehia pe rețelele de socializare de deficiențe în domeniul drepturilor omului și al libertății de exprimare, prilej de trolling pentru MAE de la Praga.

Cehia are probleme cronice pe care autoritățile țării nu intenționează să le rezolve, angajându-se în schimb în acțiuni distructive de politică externă, se arată într-un raport privind drepturile omului în Cehia, postat de Ministerul rus de Externe pe Telegram, scrie Expats.cz.

Raportul spune că Praga a alunecat spre un curs rusofob în ultimii ani „care ia adesea forme agresive de război, distrugând monumente pentru soldații sovietici”.

ADVERTISING

Este probabil o referire la îndepărtarea unei statui din Praga a mareșalului sovietic Ivan Konev și redenumirea ulterioară a unei străzi care îi purta numele.

Raportul mai spune că organismele internaționale pentru drepturile omului au remarcat prevalența ideilor și prejudecăților rasiste în Cehia, a crimelor motivate rasial și a atacurilor împotriva musulmanilor, rromilor, evreilor și migranților.

De asemenea, raportul exprimă îngrijorări cu privire la libertatea de exprimare, funcționarea mass-media, egalitatea în drepturi pentru femei, violența domestică și alte probleme. Și justiția cehă s-a confruntat cu critici în raportul rușilor, cu acuzații de ingerință politică în cazuri importante.

ADVERTISING

Răspunsul Cehiei

Într-un răspuns la criticile Moscovei, Cehia afirmă că ea nu răpește copii, nu bombardează spitale și îi cere să plece din Ucraina.

„Problemele cronice ale Cehiei: nu răpim copii, nu bombardăm spitale și nu ocupăm țări vecine. Pleacă din Ucraina”, a scris Ministerul de Externe ceh pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇