Putin le-a explicat elevilor că Rusia a invadat Ucraina ca să oprească războiul

Putin le-a explicat elevilor că Rusia a invadat Ucraina ca să oprească războiul

Președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs patriotic la o școală din Kaliningrad, vorbindu-le copiilor despre cum Rusia nu a început acum niciun război, ci a invadat Ucraina pentru a opri un război pe care Kievul l-ar fi început în 2014 împotriva locuitorilor din Crimeea și Donbas.

„Toată lumea crede că acum se întâmplă o agresiunea din partea Rusiei. Dar ei nu înțeleg că după lovitura de stat din 2014, locuitorii din Donbas și Crimeea nu au recunoscut noua putere și atunci împotriva lor a fost pornit un război care a durat 8 ani.

ADVERTISING

Misiunea noastră este să oprim acest război și să protejăm poporul și Rusia. Pentru că pe teritoriul Ucrainei au început să creeze enclave anti-rusești care ne amenință țara. Soldații noștri care luptă acolo își riscă sănătatea și viața. Trebuie să înțeleagă pentru ce își dau viața: pentru Rusia și pentru poporul din Donbas. Iar asta merită tot sprijinul societății, este foarte important”, le-a spus Putin copiilor, potrivit Meduza.io.

Liderul de la Kremlin le-a prezentat și istoria sovietică a Ucrainei.

ADVERTISING

„Copiii din teritoriile eliberate ale Ucrainei habar nu aveau despre existența Podului din Crimeea și nici că Ucraina a fost parte din Uniunea Sovietică.

Înainte de formarea URSS, Ucraina nu exista ca stat. Partidul Comunist, care a creat republicile sovietice, a cedat teritorii rusești Ucrainei, inclusiv Donbasul, chiar împotriva voinței cetățenilor Donbasului. Republica Krivoi Rog trebuia să devină parte din Rusia, dar apoi Lenin s-a răzgândit”, a mai spus Putin.

Și în Belarus, președintele Alexander Lukașenko a „predat” o lecție despre istorie la deschiderea anului școlar, în aceeași linie cu discursul lui Putin.

ADVERTISING

„Ei acuză Rusia că e agresor, și pe noi, în același timp. Nu este așa! Dacă operațiunea preventivă specială nu începea atunci, Belarusul ar fi fost atacat cu rachete”, a spus Lukașenko, acuzând Occidentul, în special Polonia, că a învrăjbit Rusia, Ucraina și Belarusul.

„Am mai spus, mă tem că foarte curând ucrainenii nu se văr mai măcelări cu rușii și vor veni la noi să ne ceară să-i apărăm de polonizare”, a mai spus liderul de la Minsk.

Ziua 190: Experții AIEA au ajuns la Zaporojie. Moscova își încordează mușchii în exerciții militare cu China


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇