Putin a fost lăsat să aştepte de Erdogan. Părea descumpănit (Video)

Putin a fost lăsat să aştepte de Erdogan. Părea descumpănit (Video)

Imagini cu Vladimir Putin nerăbdător şi descumpănit în timp ce este lăsat să aştepte de către omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au fost distribuite în mediul online și au devenit virale.

În imagini se vede cum Putin ajunge în sala în care trebuia sa fie primit de Erdogan, își împreunează mâinile și se foiește nerăbdător timp de aproape un minut până când își face apariția președintele turc.

„Acele 50 de secunde în care Erdogan l-a făcut pe Putin să aştepte, părând descumpănit în faţa camerelor de filmat, spun mult despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a scris pe Twitter Joyce Karam, senior corespondent al National News.

A fost o situație neobișnuită pentru liderul rus, care este cunoscut pentru că îi ține pe liderii mondiali să aștepte, intenționat, uneori ore întregi, la discuțiile programate, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Unii au speculat că ar fi putut fi vorba despre o revanșă pe care și-a luat-o Erdogan, după ce la o întâlnire din 2020 de la Moscova, l-a așteptat atât de mult pe Putin să intre în sala de ședințe încât s-a așezat pe scaun.

Vladimir Putin a ajuns marți la Teheran unde a discutat cu Recep Erdogan despre mecanisme care să permită exporturile de cereale din Ucraina, blocate în această ţară de ofensiva militară rusă cu riscul de a provoca o criză alimentară mondială.

„Graţie medierii dumneavoastră, am avansat. Este adevărat că nu sunt încă reglate toate chestiunile, dar lucrurile se mişcă şi acesta este un lucru bun", a afirmat liderul de la Kremlinului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A fost prima vizită a lui Putin în afara Rusiei de la startul invaziei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇