După ce i-a ținut pe Macron și Scholz la 4 metri, Putin l-a primit zâmbitor pe Bolsonaro, la o masă normală (Foto & Video)

După ce i-a ținut pe Macron și Scholz la 4 metri, Putin l-a primit zâmbitor pe Bolsonaro, la o masă normală (Foto & Video)

În ultima săptămână, când tensiunile dintre Rusia și Occident au ajuns la cote maxime, am văzut cum asta s-a tradus și în aranjamentele de la Kremlin.

Și cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz, Vladimir Putin a ales un cadru foarte rece, când i-a primit la Moscova.

Am văzut cu toții masa uriașă, ce a asigurat o distanță considerabilă între președintele rus și oficialii occidentali. La conferințele comune de presă, Putin a venit pe o intrare separată față de Scholz și Macron și au lipsit obișnuitele forografii oficiale, în care liderii își dau mâna în fața delegațiilor de jurnaliști.

ADVERTISING

Miercuri, însă, Putin l-a primit la Moscova pe președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, și imaginile de la Kremlin sunt total opuse.

Președintele rus îi strânge călduros mâna omologului său brazilian și amândoi zâmbesc larg în fotografia oficială.

Apoi se pun la o masă de dimensiuni normale, ce oferă un cadru mult mai cald și intim al discuțiilor.

În plus, de la întâlnirile cu cei doi pe site-ul Kremlinului nu au fost postate doar câteva fotografii, în timp ce astăzi imaginile au fost încărcate încă din timpul întâlnirii celor doi.

În cazurile lui Macron și Scholz, presa internațională a scris că a fost aleasă masa de 4 metri pentru că cei doi lideri ar fi refuzat să efectueze la Moscova un test PCR.

ADVERTISING

Reuters a citat două surse franceze potrivit cărora staff-ul lui Macron ar fi refuzat testul pentru ca rușii să nu intre în posesia ADN-ului președintelui francez. Ulterior, același scenariu a fost vehiculat și în cazul vizitei de marți a lui Scholz. Nici Parisul, nici Berlinul nu au confirmat informația.

Chiar dacă ar putea fi invocate măsurile stricte antiCovid în cazul liderilor europeni, după ce au refuzat testul, nu putem spune că acestea n-ar mai fi fost necesare în cazul lui Bolsonaro, care a șocat cu opiniile sale antivaccin, dar și de negare a existenței virusului SARS-CoV-2. De altfel, el nu e vaccinat și chiar a spus că persoanele care se imunizează se pot transforma în crocodili.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇