Protestul angajaților din HoReCa. Șeful statului le transmite că nu se vor lua noi măsuri de relaxare, dar că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin

Protestul angajaților din HoReCa. Șeful statului le transmite că nu se vor lua noi măsuri de relaxare, dar că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, după protestul angajaţilor din HoReCa, că până nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei, nu se vor lua măsuri de relaxare.

Șeful statului pune însă că în contrapartidă Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic.

”Înţelegem foarte bine această preocupare din zona sectorului HoReCa. Pentru a veni în sprijinul lor, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor şi va continua să elaboreze noi scheme de ajutor. Însă aici e vorba de sănătatea publică, în condiţiile în care creşte numărul de bolnavi zilnic, noi măsuri de relaxare nu vor fi.

ADVERTISING

Până nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei nu se vor lua măsuri de relaxare, dar în contrapartidă Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”, a declarat preşedintele întrebat în legătură cu nemulţumirile din zona HoReCa faţă de faptul că terasele au program limitat, iar restaurantele rămân închise.

ADVERTISING

Angajaţii din HoReCa au protestat miercuri, între orele 17.00-18.00, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

“Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇