Ștefan Mandachi ne-a trimis postarea "năprasnică" pe care şi-o autocenzurase, în care acuză Guvernul că sugrumă industria HoReCa: Toți ceilalți sunt buni, noi suntem periculoși!

Ștefan Mandachi ne-a trimis postarea "năprasnică" pe care şi-o autocenzurase, în care acuză Guvernul că sugrumă industria HoReCa: Toți ceilalți sunt buni, noi suntem periculoși!

Guvernul a găsit soluții pe perioada pandemiei pentru alți comercianți privați, de exemplu, pentru saloane sau hipermarketuri, doar în cazul comercianţilor din industria hotelurilor și restaurantelor n-are nicio idee cum să procedeze, deși sunt alte țări de la care s-ar putea inspira, se arată indignat Ștefan Mandachi.

Cunoscutul antreprenor a răbufnit, luni, încă o dată, după mai multe runde de discuții sterile care au avut loc între reprezentanții Guvernului Orban și cei ai industriei HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele).

Astăzi pregăteam o ditamai postarea năprasnică la adresa amatorilor din guvern, care îi condamnă irevocabil la faliment pe toții proprietarii de restaurante fără terasă. Efectiv de CINCI LUNI DE ZILE PE MUCHIE, nu i-a dus capul să găsească o rezolvare minimală pentru noi, în condițiile în care toată Europa a găsit soluții și au și mai puține cazuri de virus.

ADVERTISING

Dar în ultima clipă, m-am sucit la 180 grade. Mi-e lehamite... Și decât să îmi bat gura despre afonii ăștia, mai bine râdem puțin”, a scris luni pe Facebook Ștefan Mandachi, invitându-și cititorii la un campionat de glume și bancuri.

https://www.facebook.com/stefanvalentinmandachi/posts/3553554791363174

Postarea a strâns rapid mii de likes și comentarii spumoase, dar ca să nu rămânem doar la stadiul de ”a face haz de necaz”, l-am invitat pe Ștefan Mandachi să publice pe SpotMedia.ro ”postarea năprasnică” la care renunțase, iar cunoscutul om de afaceri a acceptat invitația noastră.

Vă prezentăm mai jos textul trimis de Ștefan Mandachi la redacție:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Singura certitudine absolută: NU din cauza restaurantelor din food-court-ul mallurilor (închise cu cheia prin lege) a crescut numărul de cazuri Covid. Cu această concluzie atât de evidentă, totuși, Guvernul sugrumă cu nonșalanță comercianții din această industrie.

În traducere: toți ceilalți sunt buni, noi suntem periculoși. Asupra noastră planează o prezumție de vinovăție grosolană. În autobuz, în cazino, în piață, în parc, la metrou, la coafor, la pedichiură, în hipermarket s-au găsit soluții pentru privați, la noi, nici pe dracu’.

De cinci luni de zile (aproape juma’ de an) Guvernul n-are inspirație, nu-i vine nicio idee cum să procedeze ca să ne dea o gură de aer. Chiar dacă suntem dispuși să oferim și armuri clienților, nu există rezolvare și punct.

ADVERTISING

Din aprilie, mi-am blindat cu protecții de plastic, sticlă, tunel, inox și bariere antibacteriene interioarele restaurantelor. Pentru ce? Pentru că-s prost și naiv. Și ca să topesc niște bani...

În Portugalia s-au deschis toate restaurantele din malluri de trei luni și au 100 cazuri pe zi.

În Germania, totul deschis, 83 mil. locuitori. Niște oameni cu creier de la ei au găsit soluții, nu-i o inginerie cosmică să aplici protecții, să creezi circuite, perimetre antibacteriene și să respecți o lege. 

În Italia, 200 cazuri pe zi și toată industria s-a redeschis de luni de zile (desigur, cu măsuri de protecție, așa cum e firesc să fie și la noi).

Austria, la fel, 139 cazuri.

Va rămâne consemnată de-a lungul vremii discriminarea între comercianți, fără argument și fără șansă de scăpare pentru unii.

A scăzut în cinci luni cu 40% deschiderea de noi firme. Cine mai deschide o franciză în HoReCa, de curiozitate... Cum să ne promovăm conceptele francizabile? Cui?”

Află mai multe despre Ștefan Mandachi: Industria Horeca este în colaps. Nu există patron în România care să nu se teamă, fie că-i buticar sau miliardar

https://www.facebook.com/stefanvalentinmandachi/posts/3308713165847339

Reamintim că zilele trecute proprietarii şi operatorii din industria HoReCa i-au trimis o scrisoare deschisă premierului Orban, arătând că sunt trataţi incorect de către Guvern în comparaţie cu celelalte industrii şi exprimându-și  îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea coronavirusului în industria ospitalităţii.

Citește și Operatorii HoReCa amenință cu proteste: Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 70%. Cum propun să fie deschise restaurantele

De asemenea, un sondaj dat recent publicității și realizat în lunile aprilie-mai de Cushman & Wakefield, în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), arăta impactul major al restricțiilor impuse din cauza pandemiei de Covid-19, care au condus la o ”perioadă dramatică de rezultate negative record”.

https://www.facebook.com/horecainsightmagazine/posts/3495190957165972?__xts__%5B0%5D=68.ARCLjfclz28OjXenvPs-Jmzm1JYLt5K5DlIL0Me4XGXOxEXI7CGxNB2-4xalPlESZsyGC0pzqdO6JsgpqsQLHaBKvMbWm-FVEGZrP6iX4OzZeJxBEMe1TFJjVTh9xy1YrVOOMK0TqG8TtmRjYbJ8dcAnPO7Cdz7ru77xteZ_hUPBRBd6DvHTgqCmE5o8Dj937F1VQhMv6pWJXPnVAE9KhbdUYjnn6yxtyuCY2zE9LYggVJKfCNeQDBwVXfvlqoYStQABJQd0uE--098bUaWWHpOJWZaYG4zCoZYZq4mdgUzXxKy0Ddg28o0FVCpsQPzK6nOVl3xnkTvbOuxvmUp_-LLPKw&__tn__=-R


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇