Primarul din Sectorul 2, despre accident: Eu şi birocraţia suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete

Primarul din Sectorul 2, despre accident: Eu şi birocraţia suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a mers, luni, la locul accidentului, pentru a înţelege cauzele care au generat tragedia şi a căuta soluţii pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

Mihaiu a spus că în zonă ar trebui montate limitatoare de viteză, însă este o problemă birocratică. Edilul și-a asumat astfel responsabilitatatea pentru accident. Amintim că Poliția a reținut-o pe femeia care a scăpat volanul de sub control și a provocat accidentul, anunțând că aceasta consumase și alcool.

"Vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că birocraţia, eu şi birocraţia română din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete", a afirmat el.

ADVERTISING

Primăria nu are voie să monteze limitatoare de viteză, dar poate cere acest drept

Anterior, într-o intervenție la Antena 3, Radu Mihaiu a anunţat că intenţionează să obţină de la Administraţia Străzilor dreptul de a monta relantisoare şi semne de circulaţie, în tot sectorul, aşa cum a obţinut Primăria Sectorului 1.

"Primul pas pe care-l vom face este să cerem dreptul de la Administraţia Străzilor să montăm noi limitatoare de viteză şi semne de circulaţie, pentru că, în acest moment, Primăria Sectorului 2 nu are acest drept. Putem să-l avem dacă-l cerem şi dacă ni se aprobă”, a afirmat primarul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Degeaba se decid lucruri, dacă nu sunt implementate

Acesta a precizat că marţi va discuta pe acest subiect cu primarul general Nicuşor Dan şi că se va consulta cu reprezentanţi ai administraţiei Sectorului 1, în legătură cu demersurile pe care aceştia le-au făcut pentru a obţine dreptul de a monta astfel de relantisoare şi semne rutiere.  

"În acest moment vreau să vă spun că există o cerere către Poliţia Locală pentru strada Menţiunii, o cerere de montare a unui limitator de viteză şi această cerere a fost redirecţionată către Administraţia Străzilor, dar prioritizarea nu a fost făcută.

Avem, de asemenea, pentru zona Andronache o decizie de a institui limitarea de viteză de 30 de kilometri la oră, decizie care nu a fost, din păcate, implementată. Este foarte important să înţelegem că deciziile acestea trebuie să fie urmate de implementare.

ADVERTISING

Degeaba se decid lucruri dacă ele nu sunt implementate sau dacă nu sunt în atribuţiile unor instituţii, unor direcţii care nu au capacitatea de implementare”, a adăugat edilul Sectorului 2.  

Radu Mihaiu a precizat că, în urma discuţiilor cu familia victimelor, aceasta şi-a exprimat temerea că singurele care vor avea de suferit vor fi tot rudele victimelor.

Două fetițe de 6 și 14 ani au fost spulberate de o mașină care a ajuns, sâmbătă, pe trotuar, după ce a lovit un stâlp, pe strada Mențiunii din Sectorul 2 al Capitalei.

Fetița de 6 ani a murit înainte de a ajunge la spital, iar cea de 14 ani la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, înainte ca medicii să intre cu ea în sala de operație.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇