Ploi abundente și vijelii: Străzi inundate, copaci căzuți, un pod a fost luat de ape (Foto&Video)

Ploi abundente și vijelii: Străzi inundate, copaci căzuți, un pod a fost luat de ape (Foto&Video)
Foto: Facebook Meteoplus

Ploi violente au căzut, duminică după amiază, în mai multe județe. Străzile s-au umplut rapid de apă, au căzut copaci, un pod a cedat.

Județul Constanța: Mai multe curţi au fost inundate, duminică după-amiază, în urma unei ploi torenţiale

La Valul lui Traian s-au înregistrat peste 50 de litri pe metru pătrat, apa pe străzi având câţiva zeci de centimetri. Aici, mai multe localităţi se află sub cod portocaliu de furtuni, informează News.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost solicitat să intervină, duminică, după ce cinci curţi din comuna Valul lui Traian au fost inundate.  

Apa-Vadul-lui-Traian
Foto: Meteoplus

De asemenea, tot în Valul lui Traian, un copac şi un stâlp au căzut.  

ADVERTISING

Potrivit Meteoplus, în zonă s-au înregistrat peste 50 de litri pe metru pătrat, iar potrivit fotografiilor postate pe reţelele de socializare, apa pe străzi a ajuns să aibă câţiva zeci de metri.

 Tot în judeţul Constanţa, un copac a căzut pe drumul către Autostrada A2.  

Tulcea: Furtună puternică. Un copac a căzut peste un autoturism în mers

În urma avertizării de Cod roșu emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pompierii tulceni au intervenit pentru degajarea șoselei de trunchiul unui copac căzut pe DN 22 - E87 la intersecția cu localitatea Turcoaia, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

În cădere, acesta a surprins un autoturism ce se afla în mișcare. Persoanele aflate în autoturism nu au suferit vătămări corporale, conform ISU Tulcea.

De asemenea, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au intervenit și pe drumul județean 222C, între localitățile Malcoci și Nufăru, pentru eliberarea drumului de un copac căzut după ce a fost lovit de un trăsnet.

image-50

În acest moment, cele două porțiuni de drum sunt redate circulației.

În urma ploilor, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag intervin pentru scoaterea apei din trei gospodării inundate în localitatea Turda. Locuințele nu au fost afectate, doar curțile și grădinile.

ADVERTISING

Totodată, un echipaj a fost solicitat să intervină în localitatea Colina la o casă ce a fost inundată.

Rampele podului de la Vadu Roșca, distruse

Rampele podului provizoriu de la Vadu Roşca, pe râul Putna, au fost distruse, duminică, în urma unei viituri aşteptate de autorităţile vrâncene care au închis circulaţia rutieră pe pod încă de sâmbătă.

Ploile abundente din ultimele două zile înregistrate în judeţul Vrancea au făcut ca apele să se umfle în mai multe puncte din judeţ. Pe râul Putna au fost mai multe viituri în ultimele 24 de ore.  

La Vadu Roşca, apa a ajuns pe câmp împreună cu tone de gunoaie, crengi sau chiar arbori smulşi de vijelie. Toate acestea au astupat găurile prefabricatelor din care este realizat podul, iar apa şi-a creat drum pe lângă pod, informează News.ro.   

Construcţia, deşi provizorie, a scăpat astfel doar cu distrugerea rampelor care vor fi refăcute imediat ce nivelul apelor va scădea. Până atunci însă, sătenii din Vadu Roşca sunt nevoiţi să facă un ocol de 14 km pentru a ajunge la şosea. 

Vrancea, Vadu Roșca 🌧 31 iulie 2022Viitură pe râul Putna ‼️⚠️‼️#vrancea #vadu #rosca #tulnici #putna #inundatii #viitura #vremea #meteo #alerta #cod #rosu #vant #vijelie #rafale #prognoza #grindina #gheata #pagube #vijelii #furtuna #weather #wetter #rainfalls #wind #weekend

Publicată de Meteoplus pe Duminică, 31 iulie 2022

După codul roșu de ieri, azi mai avem valabile două coduri de vreme rea, unul portocaliu și unul galben, ambele prelungite până luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇