Olena Zelenska apare pe coperta Vogue. Pozează printre arme, dar și cu Zelenski (Galerie foto)

Olena Zelenska apare pe coperta Vogue. Pozează printre arme, dar și cu Zelenski (Galerie foto)

Olena și Volodimir. O iubire cât o viață. O pereche cât o țară. La trei luni de la portretul publicat de Time pe copertă, cu președintele Volodimir Zelenski, într-un interviu despre viață și moarte, soția sa, Olena, este coperta Vogue, informează Mediafax.

În fotografiile din Vogue, Olena Zelenska pozează printre arme, fiind imaginea femeii puternice din spatele bărbatului care luptă pentru libertate.

Olena-front

Olena apare în fotografii pe front, dar și ținându-și de mână soțul. O altă fotografie îi surprinde pe cei doi soți îmbrățișați.

Olena-Zelenski

Într-una din fotografii, Olena apare pe scările palatului prezidențial, unde soțul ei, Volodimir Zelenski a pozat și el și a susținut chiar și o conferință de presă în timpul războiului.

Olena-palat

Interviul lui Volodimir Zelenski a apărut în preajma Paștelui. El a vorbit atunci despre prima zi de război, despre familia lui la primele bombardamente, dar și despre oferta americanilor de a-l evacua. Replica lui a rămas celebră: „Am nevoie de arme, nu de o plimbare”.

ADVERTISING

Zelenski a dezvăluit o parte din secretele unui comediant devenit simbolul rezistenței. Noul Zelenski, președintele, a mărturisit că a păstrat și astăzi simțul umorului, ca pe un mijloc de supraviețuire.

„Am îmbătrânit. Din punct de vedere mental, moral. Ei bine, din punct de vedere moral sunt absolut ferm. Dar am îmbătrânit de la toată această înțelepciune pe care nu mi-am dorit-o niciodată. Este înțelepciunea dată de numărul de oameni care au murit și de torturile pe care le-au săvârșit soldații ruși. Genul acesta de înțelepciune... Ca să fiu sincer, nu am avut niciodată scopul de a obține astfel de cunoștințe”, spunea Zelenski.

ADVERTISING

Trăiam vieţi fericite şi nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla asta

La câteva luni distanță, Olena Zelenski vorbește despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă, anunţă site-ul preşedinţiei ucrainene, citat de News.ro.

„După Bucha, ne-am dat seama că acesta este un război pentru a ne distruge pe toţi”, a spus ea.

A fi prima doamnă nu a fost un rol pe care Zelenska şi l-a dorit vreodată să îl joace. „Îmi place să fiu în culise - mi se potrivea”, spune ea în interviu. „Să trec în lumina reflectoarelor a fost destul de dificil pentru mine”.

Ea şi Zelenski s-au cunoscut în liceu, au început să se întâlnească la universitate şi au avut o viaţă plină în lumea divertismentului înainte ca el să câştige preşedinţia în 2019. Protectoare a vieţii lor de familie, ea nu a dorit ca el să candideze.

ADVERTISING

Pentru o perioadă, Zelenska nu a fost capabilă să comunice cu soţul ei sau cu părinţii ei. Înainte de război, vorbise cu mama ei la telefon în fiecare zi. „Nici nu ştiu cum aş fi supravieţuit în aceste luni dacă am fi fost despărţiţi”, a spus ea despre copii. Preşedintele nu a putut încă să vadă copiii, din motive de securitate. „Îi este mult mai greu în acest sens. El suferă. Şi apoi şi copiii mei o fac, pentru că nu se pot vedea”, a spus ea. Ca atâtea familii ucrainene, prima familie a fost separată.

„Programul meu zilnic nu avea un moment liber în care puteam să mă retrag şi să încep să mă gândesc la lucruri rele”, a spus ea. Ea şi-a ajutat fiul cu şcoala online, ceea ce a fost o provocare pentru că nu au putut să fie online în timp real. Au jucat jocuri de societate şi au citit. Ea a recitit „1984” a lui George Orwell. „Este o coincidenţă îngrozitoare. Este o imagine a ceea ce se întâmplă în Rusia în aceste zile”. 

Întrebată dacă ceva a pregătit-o pentru război, Olena Zelenska a răspuns: „Nimic. Trăiam vieţi fericite şi nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla asta. Dar avem speranţă”.

Portretele Olenei Zelenska pentru Vogue au fost făcute de Annie Leibovitz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇