Imagini inedite de la vizita Olenei Zelenska la Casa Albă. Cele două prime doamne și-au asortat pantofii (Galerie Foto)

Imagini inedite de la vizita Olenei Zelenska la Casa Albă. Cele două prime doamne și-au asortat pantofii (Galerie Foto)

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost primită la Casa Albă de președintele SUA, Joe Biden, și de soția acestuia Jill Biden.

Președintele american i-a înmânat Olenei Zelenska un buchet mare de flori când aceasta a coborât din mașină iar cele două prime doamne s-au îmbrățișat, scrie CNN.

Olena-Zelenska-flori-Biden
Olena-Jill-imbratisare

Ulterior, Jill și Olena au purtat o discuție în privat și potrivit Casei Albe cele două au vorbit despre sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul Ucrainei și poporul său.

Olena Zelenska a purtat un costum de culoare deschisă și pantofi albaștri, iar Jill Biden o rochie neagră cu flori și pantofi galbeni. Olena a postat pe Facebook o fotografie cu încălțămintea celor două, în culorile steagului Ucrainei.

Olena-Zelenska-Jill-Biden
pantofi-Jill-Olena

Jill Biden și Olena Zelenska s-au întâlnit pentru prima dată în luna mai, când prima doamnă a SUA a făcut o călătorie secretă în Ucraina.

ADVERTISING

În timpul întâlnirii care a durat o oră, Zelenska i-a împărtășit la acea vreme lui Biden preocupările pentru sănătatea emoțională a copiilor ucraineni. Jill Biden și-a amintit acum de acea vizită.

„Când m-am întors în SUA, unul dintre lucrurile pe care le-am spus a fost că nu poți să intri într-o zonă de război și să nu simți durerea și suferințele oamenilor.

Atunci mi-ai cerut să vorbesc despre probleme de sănătate mintală. M-am întors aici și am vorbit cu echipa mea. Cred că ai primit scrisoarea mea despre ceea ce facem pentru a ajuta mamele și copiii care au suferit din cauza atrocităților. Am lucrat la asta, echipa mea a lucrat”, a declarat prima doamnă a SUA în momentul în care a primit-o la Casa Albă pe Olena Zelenska.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

S-a întâlnit și cu Blinken

Olena Zelenska se află la Washington săptămâna aceasta pentru a evidenția costul uman al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Ea s-a întâlnit și cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, iar miercuri va ține un discurs în fața Congresului SUA.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că în cadul întâlnirii, Blinken „a subliniat angajamentul Statelor Unite de a sprijini Ucraina în războiul nedrept și neprovocat al Rusiei”. Blinken și Zelenska „au vorbit și despre costurile umane imense și în creștere ale invaziei Rusiei”.

Olena-Zelenska-Blinken
Olena-Blinken-2
Foto: Facebook/Olena Zelenska

Ziua 147 de război: UE face economie de gaz, Moscova îi râde în față și planifică noi anexări în Ucraina

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇