Imagini inedite de la vizita Olenei Zelenska la Casa Albă. Cele două prime doamne și-au asortat pantofii (Galerie Foto)

Imagini inedite de la vizita Olenei Zelenska la Casa Albă. Cele două prime doamne și-au asortat pantofii (Galerie Foto)

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost primită la Casa Albă de președintele SUA, Joe Biden, și de soția acestuia Jill Biden.

Președintele american i-a înmânat Olenei Zelenska un buchet mare de flori când aceasta a coborât din mașină iar cele două prime doamne s-au îmbrățișat, scrie CNN.

Ulterior, Jill și Olena au purtat o discuție în privat și potrivit Casei Albe cele două au vorbit despre sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul Ucrainei și poporul său.

Olena Zelenska a purtat un costum de culoare deschisă și pantofi albaștri, iar Jill Biden o rochie neagră cu flori și pantofi galbeni. Olena a postat pe Facebook o fotografie cu încălțămintea celor două, în culorile steagului Ucrainei.

Jill Biden și Olena Zelenska s-au întâlnit pentru prima dată în luna mai, când prima doamnă a SUA a făcut o călătorie secretă în Ucraina.

În timpul întâlnirii care a durat o oră, Zelenska i-a împărtășit la acea vreme lui Biden preocupările pentru sănătatea emoțională a copiilor ucraineni. Jill Biden și-a amintit acum de acea vizită.

„Când m-am întors în SUA, unul dintre lucrurile pe care le-am spus a fost că nu poți să intri într-o zonă de război și să nu simți durerea și suferințele oamenilor.

Atunci mi-ai cerut să vorbesc despre probleme de sănătate mintală. M-am întors aici și am vorbit cu echipa mea. Cred că ai primit scrisoarea mea despre ceea ce facem pentru a ajuta mamele și copiii care au suferit din cauza atrocităților. Am lucrat la asta, echipa mea a lucrat”, a declarat prima doamnă a SUA în momentul în care a primit-o la Casa Albă pe Olena Zelenska.

S-a întâlnit și cu Blinken

Olena Zelenska se află la Washington săptămâna aceasta pentru a evidenția costul uman al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Ea s-a întâlnit și cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, iar miercuri va ține un discurs în fața Congresului SUA.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că în cadul întâlnirii, Blinken „a subliniat angajamentul Statelor Unite de a sprijini Ucraina în războiul nedrept și neprovocat al Rusiei”. Blinken și Zelenska „au vorbit și despre costurile umane imense și în creștere ale invaziei Rusiei”.

Foto: Facebook/Olena Zelenska

Ziua 147 de război: UE face economie de gaz, Moscova îi râde în față și planifică noi anexări în Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇