Prima doamnă a Ucrainei: Dacă nu îl oprim pe Putin, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi

Prima doamnă a Ucrainei: Dacă nu îl oprim pe Putin, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă în care reflectează asupra a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele două săptămâni, de la invazia rusă.

„În pofida asigurărilor date de către mijloacele de propagandă susținute de Kremlin, care numesc acest lucru o ‘operațiune specială’ – trăim, de fapt, o ucidere în masă a civililor ucraineni”, a spus Zelenska.

În scrisoarea lungă și plină de pasiune, ea a adăugat: "Poate că cele mai terifiante și devastatoare efecte ale acestei invazii sunt victimele din rândul copiilor. Alice, în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka, în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze.

ADVERTISING

Sau Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinții ei. Arseniy, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap de bucăți de moloz și nu a putut fi salvat, pentru că o ambulanță nu a putut ajunge la timp la el, din cauza incendiilor intense".

"Primii nou-născuți în război au văzut tavanul de beton al subsolului, prima lor respirație a fost aerul acru al subteranului și au fost întâmpinați de o comunitate prinsă în capcană și terorizată. În acest moment, există câteva zeci de copii care nu au cunoscut pacea în viața lor", a scris ea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prima doamnă a Ucrainei a discutat, de asemenea, despre provocările legate de obținerea de îngrijiri medicale esențiale, precum și despre valul tot mai mare de refugiați.

Război. Ziua 14

Ea a spus că președintele rus Vladimir Putin a subestimat rezistența ucrainenilor.

„În timp ce propagandiștii de la Kremlin se lăudau că ucrainenii îi vor primi cu flori ca pe niște salvatori, ei au fost întâmpinați cu cocteiluri Molotov", a scris ea.

De asemenea, Zelenska le-a mulțumit oamenilor din întreaga lume pentru că i-au susținut țara și a reluat cererea soțului ei pentru o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. "Închideți cerul și vom gestiona singuri războiul la sol", a spus ea.

ADVERTISING

Ea a concluzionat: "Mărturisesc și spun lumii: războiul din Ucraina nu este un război 'undeva acolo afară'. Acesta este un război în Europa, aproape de granițele UE. Ucraina oprește forța care ar putea intra mâine în mod agresiv în orașele voastre, sub pretextul salvării civililor".

"Dacă nu îl oprim pe Putin, care amenință să înceapă un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi", a încheiat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇