Alertă meteo: Ploi abundente și furtuni în cea mai mare parte din țară

Alertă meteo: Ploi abundente și furtuni în cea mai mare parte din țară

După codul roșu de ieri, azi mai avem valabile două coduri de vreme rea, unul portocaliu și unul galben, ambele prelungite până luni.

Codul portocaliu este valabil de duminică, 31 iulie, ora 10:00, până luni, 1 august, ora 3:00.

În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură (conform hărții) vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40...60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

harta-meteo-duminica

De asemenea, de duminică, ora 10:00 până luni, 1 august, ora 10:00, este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în multe județe (conform hărții).

ADVERTISING

ANM informează că în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului (conform hărții). Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

Prognoza pentru București

Pentru București, ANM anunță ploaie și temperaturi mai mici decât zilele trecute. Cerul va fi mai mult înnorat și mai ales în a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇