Patru hoți au furat un seif cu bijuterii și ceasuri de 70.000 de euro, dintr-o locuință din București

Patru hoți au furat un seif cu bijuterii și ceasuri de 70.000 de euro, dintr-o locuință din București

Patru bărbați au furat, sâmbătă, dintr-o locuință din Sectorul 4, un seif care conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi și sume de bani, în valoare totală de 70.000 de euro.

Cei patru bărbați au fost reținuți de polițiștii Capitalei, în urma unor percheziţii.

Vinovat ar fi nepotul bărbatului păgubit, care s-ar fi înţeles cu alţi trei bărbaţi şi ar fi înscenat un accident cu maşina victimei, timp în care seiful a fost furat, golit şi aruncat într-un lac de acumulare din Giurgiu.

Victima s-a plâns sâmbătă la Secţia 14 Poliţie că i-a fost furat un seif metalic, care conţinea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare şi mai multe sume, în lei şi valută, precum şi diverse acte.

ADVERTISING

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de patru bărbaţi, între 25 şi 40 de ani.

”Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înţelegere prealabilă cu ceilalţi trei bănuiţi, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuinţa acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul şi ar fi sunat victima, chemând-o la maşină.

ADVERTISING

Ulterior, bănuiţii s-ar fi deplasat într-o localitate din judeţul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi şi-ar fi însuşit bunurile şi documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un judeţ apropiat”, a arătat Poliţia.

Seiful a fost aruncat într-un lac din Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

La percheziţiile de miercuri, au fost ridicate ceasurile şi documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o firmă la care bănuiţii ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

ADVERTISING

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 4,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru furt calificat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇