Patriarhul Daniel s-a vaccinat, în sfârşit

Patriarhul Daniel s-a vaccinat, în sfârşit

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva Covid-19.

După luni întregi în care purtătorul de cuvânt al BOR a fost nevoit să răspundă întrebărilor presei legat de refuzul de a se vaccina al patriarhului, iată că miercuri însuşi şeful Bisericii a declarat că s-a vaccinat.

Anunţul a fost făcut de PF Daniel, pe holurile Parlamentului, după ședința solemnă dedicată Zilei Naţionale, la care a asistat.

”Sigur, m-am vaccinat, gata!”, a declarat patriarhul, dar nu a vrut să precizeze cu ce ser.

”Toate datele sunt confidențiale”, a subliniat înaltul prelat.

ADVERTISING

El a spus doar: ”Sunt cu dublă doză”.

Întrebat ce mesaj are către credincioşi, patriarhul a răspuns: ”Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.

Poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe a rămas aceeaşi. 

”V-am spus esenţialul, poziţia oficială a Bisericii a rămas aceeaşi, să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie. Nu avem opinii personale”. 

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis şi el un mesaj: ”Vă pot transmite oficial că părintele patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieşirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziţia favorabilă a BOR faţă de vaccinarea în sine ca act medical profilactic şi benevol este deja foarte bine cunoscută”.

ADVERTISING

La finalul lunii iulie, acelaşi Vasile Bănescu spunea că patriarhul Daniel nu s-a vaccinat antiCovid.

El a subliniat atunci că vaccinarea este un drept, nu o obligație și a precizat că patriarhul s-a sfătuit în acest sens cu medicul său.

Asta în contextul în care mulți preoți şi-au îndemnat enoriaşii să nu se vaccineze și, din păcate, Patriarhia Română nu a luat nicio măsură împotriva acestora.

De fiecare dată, BOR transmite că îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică. Dar atât. Nu anunță nicio sancțiune pentru toți acești prelaţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇