Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat antiCovid. Purtătorul de cuvânt al BOR: Nu este o obligație

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat antiCovid. Purtătorul de cuvânt al BOR: Nu este o obligație

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române nu s-a vaccinat antiCovid, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

El a subliniat că vaccinarea este un drept, nu o obligație și a precizat că patriarhul s-a sfătuit în acest sens cu medicul său.

„Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.

ADVERTISING

Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, Poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică, a adăugat Bănescu.

„Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

ADVERTISING

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare.

Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor”, a mai spus Vasile Bănescu.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇