Iohannis a vorbit cu patriarhul Daniel despre campania de vaccinare

Iohannis a vorbit cu patriarhul Daniel despre campania de vaccinare

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu patriarhul Daniel, care a avut loc marţi, se înscrie în seria dialogurilor periodice pe care şeful statului le are cu şeful Bisericii Ortodoxe Române.

Administraţia Prezidenţială precizează că cei doi au discutat despre contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la binele comun, inclusiv sprijinirea campaniei de vaccinare împotriva Covid.

„Întâlnirea se înscrie în seria dialogurilor periodice pe care preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, le are cu părintele patriarh Daniel, care au ca subiect contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la binele comun şi aprofundarea dialogului dintre Biserică şi autorităţile publice.

ADVERTISING

Preşedintele României apreciază intensificarea acestui dialog în ultima perioadă şi acţiunea BOR, alături de celelalte culte, la efortul de depăşire a pandemiei şi la reducerea impactului acesteia asupra celor în suferinţă şi nevoie", precizează Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată arată că preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa respectării măsurilor de siguranţă sanitară şi a continuării procesului de vaccinare, singurele modalităţi pentru revenirea la o viaţă normală.

Şeful statului a avut, marţi, o întâlnire cu patriarhul Daniel, la Reşedinţa patriarhală. S-au pozat, dar nu au făcut declaraţii.

ADVERTISING

Presa a speculat că discuțiile s-ar fi putut axa pe bugetul lăcașurilor de cult. Pentru că suma alocată de la buget pentru 2021 este de 28 milioane de lei, mai mică cu 88,7% decât în 2020.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇