Reacția Patriarhiei, după ce un deputat USR a lansat ideea ca un centru de vaccinare să fie deschis în Catedrala Neamului: Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi

Reacția Patriarhiei, după ce un deputat USR a lansat ideea ca un centru de vaccinare să fie deschis în Catedrala Neamului: Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat la propunerea deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu de a se organiza un centru de vaccinare în Catedrala Neamului.

Astfel, el a afirmat că ”uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere - transformarea unei catedrale aflată în plin şantier.

Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat, luni seară, la B1 TV, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta susţine că ”unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie”.

”Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut - implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de infromare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării”, a mai declarat Bănescu.

Acesta a explicat că ”biserica nu e o instituţie militarizată” în care cineva dă ordine pe care toată lumea le execută.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, a afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică.

"Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?", se întreabă el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!