Reacţia BOR după ce un preot a spus că vaccinul îi face pe oameni zombie şi le ies solzi pe corp

Reacţia BOR după ce un preot a spus că vaccinul îi face pe oameni zombie şi le ies solzi pe corp

Un preot din Neamţ a susţinut la slujbă, în faţa credincioşilor, că vaccinul poate duce la apariţia solzilor pe corp. Aşa că BOR a fost nevoită să iasă cu o reacţie, în care „îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare”.

Părintele Zenovie, stareţul de la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, le-a predicat enoriaşilor să se ferească de vaccin, pentru că pot deveni „zombie”.

Slujba a fost filmată de un credincios şi apoi postată pe Facebook, potrivit publicaţiei locale Ştiri de Neamţ.

"Aşa-zisul vaccin nu este vaccin. Este orice, dar vaccin nu este. Toţi care şi-au făcut vaccinul să se aştepte de următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie.

ADVERTISING

Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută epidemie, nu vor avea puterea să meargă. Vor fi zombie. Adică exact cum vedem pe cei care sunt drogaţi sau dacă vrem să facem o experienţă, vedem cum sunt oamenii sedaţi în spitale ca să ne dăm seama cum vom ajunge.

Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe Pământ. Oamenii care sunt fericiţi astăzi că şi-au făcut vaccinul mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu.

După vaccinare, o perioadă mică de timp, şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti. Nu va exista nicio explicaţie cu privire la originea acestei noi boli mortale, a noii epidemii, care va afecta şi sistemul imunitar.

ADVERTISING

Nu există un nume pentru această boală, oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge care vor fi transmise către întregul corp uman. Corpul se va umple cu răni din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală", este imaginea apocaliptică pe care o descrie fără niciun temei ştiinţific preotul Zenovie.

Replica BOR

Reacţia Patriarhiei a venit prin vocea purtătorului de cuvânt, care este el însuşi vaccinat împotriva Covid.

"Biserica Ortodoxă şi celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacţie a bunului-simţ) şi îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare.

ADVERTISING

Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are şi nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora", a spus Vasile Bănescu, citat de Agerpres.

Bănescu susţine că impactul unor asemenea poziţii "este şi va rămâne minor în societate".

"Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea şi multe alte confuzii alimentate şi preluate delirant de (pe) site-uri conspiraţioniste care dezinformează programat nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este şi va rămâne minor în societate", a adăugat Vasile Bănescu.

Biserica Ortodoxă din România are două tabere care au intrat în coliziune. E vorba de una mai progresistă, susținută tacit și de patriarhul Daniel, care ar vrea ca preoții să-i sprijine pe credincioși să se imunizeze, iar alta conservatoare, care-l are în prim-plan pe ÎPS Teodosie, care este total împotriva vaccinării.

Citiți și alte articole despre relația dintre Biserică și vaccinare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇