Parchetul European anchetează în România 44 de dosare de infracțiuni cu fonduri europene

Parchetul European anchetează în România 44 de dosare de infracțiuni cu fonduri europene

România se află pe locul 3 în ceea ce privește numărul de dosare anchetate de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Instituția are în lucru 44 de dosare de infracțiuni cu fonduri europene în România, în Italia sunt 102 și în Bulgaria 98, potrivit G4Media.ro.

Prejudiciul total în aceste dosare se ridică la 1,3 miliarde de euro și deocamdată nu au fost pronunțate condamnări, dar au fost confiscate bunuri în valoare de peste 42 de mii de euro.

Cele mai multe cazuri vizează procedurile de achiziție din fonduri europene, doar cinci dosare vizează acte de corupție și alte două spălare de bani.

ADVERTISING

Autoritățile naționale din România au transmis 336 de sesizări la Parchetul European, dar sunt cazuri mici, cu prejudicii sub competența instituției.

De aceea, au fost deschise doar 44 de cauze. Parchetul European investighează cazuri în care fraudele depășesc 100.000 de euro sau între 10.000 și 100.000 de euro, doar dacă sunt implicați angajați ai instituțiilor europene.

Parchetul Eurpean anchetează, în total, 515 cazuri de fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu total de 5,4 miliarde de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇