O importantă rețea de spălare de bani a fost dezmembrată în cadrul unei operațiuni europene

O importantă rețea de spălare de bani a fost dezmembrată în cadrul unei operațiuni europene

O operaţiune comună a poliţiei din trei ţări europene a dus la arestarea presupuşilor organizatori ai unei reţele de spălare de bani care ar fi spălat până la două miliarde de euro, a anunţat marţi Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală (Eurojust).

Poliţiile italiană, letonă şi lituaniană au percheziţionat 55 de locaţii şi au arestat 18 persoane, între care cei trei principali presupuşi organizatori ai reţelei, relatează AFP.

"Din 2017, aproximativ două miliarde de euro au fost spălaţi de către cei doi principali suspecţi printr-o reţea globală de societăţi false", a declarat Eurojust.

ADVERTISING

"Un al treilea suspect, care conducea un alt grup criminal, a fost arestat în cadrul aceleiaşi operaţiuni pentru că a deturnat în Italia cincisprezece milioane de euro din bani publici", a precizat agenţia într-un comunicat.

Fondată în 2016 în Lituania de o bandă criminală cu sediul în Italia, reţeaua a spălat bani din fonduri provenite dintr-o "gamă de activităţi infracţionale", a precizat Eurojust.

Acestea erau sume provenite din fraudă fiscală, criminalitate cibernetică, false falimente şi trafic de droguri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇