O femeie de 82 de ani a fost arestată, pentru că n-a plătit gunoiul

O femeie de 82 de ani a fost arestată, pentru că n-a plătit gunoiul

O femeie de 82 de ani din statul american Alabama a fost arestată, pentru că nu şi-a plătit factura la gunoi, în ciuda numeroaselor somaţii.

Martha Louis Menefield povesteşte că s-a simţit confuză, când poliţiştii au încătușat-o.

Se pare că suma care a dus la arestarea ei a fost de doar 77,80 dolari, scrie BBC.

Într-o declarație pe Facebook, poliția din Valley susţine că a tratat-o cu respect pe bătrână și că a anunțat-o de mai multe ori că nu a plătit factura, dar degeaba.

„Doamna Menefield a fost tratată cu respect de către ofițerii noștri în îndeplinirea îndatoririlor lor și a fost eliberată pe cauțiune”, spune Mike Reynolds, șeful poliției locale.

ADVERTISING

Oameni din Alabama și din întreaga țară au comentat acid la postarea departamentului de poliție.

„Toți cei care au jucat un rol în arestarea acestei femei de 82 de ani trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, a scris Donald Watkins, un avocat.

Într-un interviu acordat CBS News, Martha Menefield a relatat momentul arestării: „Am fost supărată pentru că nu știam de ce vin să mă aresteze. Odată încătușată, unul dintre ofițeri mi-a șoptit Nu plânge”.

Ea și-a amintit că i-a spus unui poliţist: „Cum te-ai simți dacă ar fi bunica ta?”

ADVERTISING

Oficialii de la Poliţie au precizat că femeia a primit o somaţie în august pentru facturile neplătite şi că poliţiştii „au încercat să o sune de mai multe ori pe doamna Menefield și au încercat să o contacteze personal la reședința ei”. Oficialii i-au lăsat un anunț pe ușă, oferind informații de contact și o citaţie că trebuie să se prezinte în instanță în septembrie.

„Un mandat pentru neplata gunoiului a fost emis, când ea nu s-a prezentat în instanță”, a spus Mike Reynolds.

În schimb, femeia susţine că nu știa că factura în cauză nu a fost plătită și că nu a primit niciodată o notificare pentru a se prezenta în instanță.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇