Neculai Onţanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Neculai Onţanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia magistraţilor este definitivă.

El a fost judecat pentru că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 1,4 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De asemenea, magistraţii au decis condamnarea lui Toma Şutru, fost secretar general al Primăriei Sector 2, a avocatei Loredana Radu şi a lui Aurel Radu la trei de ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi spălare de bani.

Context

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în acest dosar de procurorii DNA, în 16 iunie 2016.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri din Sectorul 2, în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.

În aceeaşi perioadă, Onţanu a primit, indirect, un teren de 1.500 de metri pătraţi, într-o zonă rezidenţială de pe stradă Barbu Văcărescu din Sectorul 2, cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 de euro.

Terenul a fost transferat de denunţător, gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către avocata Loredana Radu şi Aurel Radu, la cererea lui Onţanu, susţineau anchetatorii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!