Neculai Onţanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Neculai Onţanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia magistraţilor este definitivă.

El a fost judecat pentru că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 1,4 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri.

De asemenea, magistraţii au decis condamnarea lui Toma Şutru, fost secretar general al Primăriei Sector 2, a avocatei Loredana Radu şi a lui Aurel Radu la trei de ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi spălare de bani.

ADVERTISING

Context

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în acest dosar de procurorii DNA, în 16 iunie 2016.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri din Sectorul 2, în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.

În aceeaşi perioadă, Onţanu a primit, indirect, un teren de 1.500 de metri pătraţi, într-o zonă rezidenţială de pe stradă Barbu Văcărescu din Sectorul 2, cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Terenul a fost transferat de denunţător, gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către avocata Loredana Radu şi Aurel Radu, la cererea lui Onţanu, susţineau anchetatorii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇