Navalnîi a fost dus la spital după ce a acuzat febră şi tuse puternică. A fost testat și pentru Covid

Navalnîi a fost dus la spital după ce a acuzat febră şi tuse puternică. A fost testat și pentru Covid

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat în spitalul închisorii în care se află, pentru a fi tratat după ce a spus că are febră mare și tuse puternică.

Navalnîi a fost testat și pentru Covid-19, a informat ziarul rus Izvestia citat de Independent.

El a scris recent pe Instagram că trei dintre cei 15 deținuți alături de care se află în închisoare sunt tratați pentru tuberculoză și a glumit afirmând că dacă ar avea și el această boală i-ar mai alunga din durerea de spate de care suferă.

"Dacă am tuberculoză, atunci poate îmi va alunga durerea de spate și de la picioare. Ar fi frumos", a scris el, pe Instagram.

ADVERTISING

Ziarul Izvestia a transmis ulterior o declarație din partea conducerii penitenciarului în care se precizează că Navalnîi a fost transferat la spitalul închisorii, după ce în urma unui control s-a constatat că are „semne ale unei boli respiratorii”.

Navalnîi a fost arestat în ianuarie după ce s-a întors din Germania, unde s-a recuperat cinci luni după ce a fost otrăvit. În februarie, el a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

Echipa opozantului rus a afirmat că acesta a slăbit foarte mult de când a fost închis. Aceste declarații au venit chiar înainte ca Navalnîi să anunțe că intră în greva foamei pentru a protesta față de refuzul autorităților de a-i oferi un tratament adecvat pentru durerile de spate și picioare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El s-a plâns că oficialii închisorii nu îi administrează medicamentele adecvate și nu îi permit medicului lui să-l viziteze.

De asemenea, Navalnîi s-a plâns că paznicii fac controale dese în timpul nopții și nu este lăsat să doarmă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇