Navalnîi se întoarce duminică în Rusia, serviciile penitenciare promit că îl vor aresta

Navalnîi se întoarce duminică în Rusia, serviciile penitenciare promit că îl vor aresta

Serviciile penitenciare ruse FSIN au anunţat, joi, că intenţionează să-l aresteze pe opozantul Aleksei Navalnîi, în cazul în care acesta se întoarce în Rusia, lucru pe care a anunţat că intenţionează să-l facă duminică.

Îl acuză de încălcarea condiţiilor unei pedepse la închisoare cu suspendare, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Serviciul federal al închisorilor ruse este obligat să ia toate măsurile necesare în vederea arestării contravenientului Aleksei Navalnîi, în aşteptarea unei hotărâri a tribunalului de înlocuire a pedepsei cu suspendarea cu o pedeapsă (la închisoare) cu executarea”, a anunţat într-un comunicat FSIN.

Navalnîi urmează să compară în justiţie la întoarcerea sa în Rusia, potrivit RIA Novosti.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin a anunţat miercuri că se întoarce duminică în Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu noviciok.

Navalnîi este acuzat că a încălcat o eliberare condiţionată, după ce a fost condamnat în 2014, şi riscă trei ani şi jumătate de închisoare, a anunţat joi unul dintre avocaţii săi, scrie Reuters.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!