Un regizor rus solidar cu Alexei Navalnîi a fost reținut după un protest inedit în fața sediului FSB (Video)

Un regizor rus solidar cu Alexei Navalnîi a fost reținut după un protest inedit în fața sediului FSB (Video)

Regizorul rus Vitalie Mansky a fost reținut, marți, în urma unui protest inedit din fața sediului serviciului secret FSB.

El a fluturat cu o pereche de boxeri albaștri în semn de protest față de tentativa de ucidere a lui Alexei Navalnîi, conform The Moscow Times.

"Cred că totul ar trebui să fie curat - conștiință curată, lenjerie curată - aceasta este poziția mea", a spus regizorul înainte să fie oprit de poliție.

Protestul regizorului vine la puțin timp după ce a apărut o înregistrare cu un agent FSB care recunoaște că a vrut să îl otrăvească pe Navalnîi punându-i Noviciok în lenjeria intimă. Înițial se credea că otrava a fost pusă în ceai.

ADVERTISING

Navalnîi l-a sunat pe unul dintre presupuşii agenţi implicaţi în otrăvirea sa. S-a dat oficial rus și a obținut detalii despre atac

Kremlinul a negat orice implicare în otrăvirea lui Navalnîi și a catalogat videoclipul drept „fals” și că „discreditează agenția rusă de informații”. FSB a transmis că respectiva conversație telefonică pe care Navalnîi a avut-o cu agentul „nu ar fi fost posibilă fără sprijinul serviciilor de informații străine”.

Mansky, în vârstă de 57 de ani, a fondat festivalul de film ArtDocFest și este regizorul filmului Putin's Witnesses.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Posted by Askold Kurov on Tuesday, December 22, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇