Cazul Navalnîi: Autorităţile ruse au deschis o anchetă penală împotriva unei aliate a opozantului

Cazul Navalnîi: Autorităţile ruse au deschis o anchetă penală împotriva unei aliate a opozantului

Echipa opozantului rus Aleksei Navalnâi a anunţat vineri că o apropiată a acestuia a fost ridicată în cursul dimineţii de la domiciliul ei din Moscova şi dusă la Comitetul de anchetă, organul rus însărcinat cu principalele anchete penale.

Puterea absolută a lui Putin făcută praf de un agent păcălit la telefon. Consecințele discuției dintre Navalnîi și călăul său

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Avocata Liubov Sobol (foto), care l-a vizitat luni pe presupusul agent FSB pe care Navalnâi îl acuză că a fost implicat în otrăvirea lui, în august, este anchetată pentru „violare de domiciliu” şi „ameninţări”, a menţionat pe Twitter Ivan Jdanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupţiei, organizaţia lui Navalnâi.

Un regizor rus solidar cu Alexei Navalnîi a fost reținut după un protest inedit în fața sediului FSB (Video)

Reţinerea opozantei vine după ce luni Navalnâi a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice cu presupusul agent FSB Konstantin Kudriavţev în care acesta din urmă, crezând că discută cu un responsabil al serviciilor de informaţii, spune că serviciile speciale ruse l-au otrăvit pe disident. Autorităţile au calificat convorbirea drept un fals, fără însă a dezminţi că interlocutorul lui Navalnâi era agent, informează AFP şi Reuters.

Navalnâi, căruia la 20 august i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care zbura între Tomsk şi Moscova, ulterior fiind transferat la un spital în Germania unde i s-a confirmat otrăvirea cu Noviciok, susţine că a fost otrăvit la ordinele Kremlinului. Autorităţile ruse au negat în mod repetat orice implicare.

Navalnîi l-a sunat pe unul dintre presupuşii agenţi implicaţi în otrăvirea sa. S-a dat oficial rus și a obținut detalii despre atac

Citește mai multe despre acest subiect: