Otrăvirea lui Navalnîi: Miniștrii de externe ai UE au ajuns la un acord de principiu pentru sancţionarea Rusiei

Otrăvirea lui Navalnîi: Miniștrii de externe ai UE au ajuns la un acord de principiu pentru sancţionarea Rusiei


Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu pentru lansarea procedurilor de sancţionare a Rusiei din cauza atacului care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi, afirmă oficiali UE citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Este vorba de un acord politic pentru lansarea procedurilor de impunere a unor sancţiuni pe baza propunerilor formulate de Franţa şi Germania.

"Ideea este ca procedura să funcţioneze rapid", a explicat un diplomat european.

ADVERTISING

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat că Aleksei Navlnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost atacat cu o substanţă neurotoxică de uz militar din gama Noviciok.

În acest context, Franţa şi Germania au propus sancţionarea unor persoane şi a unei companii ruse. Ar fi vorba de extinderea unei liste de sancţiuni care include deja măsuri împotriva a opt persoane şi a unui centru de cercetări din Siria.

ADVERTISING

Rusia riscă sancţiuni punctuale din partea Uniunii Europene ca urmare a atacului care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi, a avertizat săptămâna trecută Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇