Suspendarea Nord Stream 2 ca răspuns la otrăvirea lui Navalnîi e exclusă, anunță șeful proiectului, fost cancelar german

Suspendarea Nord Stream 2 ca răspuns la otrăvirea lui Navalnîi e exclusă, anunță șeful proiectului, fost cancelar german

Fostul cancelar federal german Gerhard Schroeder a respins apelurile de a suspenda proiectul de gazoduct Nord Stream 2 ca răspuns la otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi.

„N-are nicio legătură una cu alta”, a spus Schroeder în cel mai recent interviu al său înregistrat, adăugând că sunt în joc 10 miliarde de euro investiţii în acest gazoduct, informează miercuri dpa.

Otrăvirea lui Navalnîi

Navalnîi, critic fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin şi proeminent militant anticorupţie, s-a simţit brusc foarte rău în timp ce se întorcea cu avionul dintr-un oraş din Siberia la Moscova, pe 20 august, şi două zile mai târziu a fost transferat în comă la tratament în Germania.

ADVERTISING

Pe 2 septembrie, guvernului german a anunţat că un laborator medical militar a găsit urme clare de agent neurotoxic Noviciok în corpul lui Navalnîi.

Cancelarul federal Angela Merkel nu a exclus sancţiuni dacă se va dovedi că Kremlinul s-a aflat în spatele presupusului atac chimic.

ADVERTISING

Rusia a negat în mod repetat orice implicare în acest incident.

Schroeder: Nu există ”dovezi solide” că Rusia ar fi fost implicată

Gerhard Schroeder, actual preşedinte al consiliului director al Nord Stream 2, în care compania rusă Gazprom este oficial acţionar unic, a afirmat că implicarea Moscovei în otrăvirea lui Navalnîi nu a fost demonstrată.

El a spus că actuala discuţie despre posibile sancţiuni împotriva Rusiei se bazează pe "speculaţii", în absenţa unor "dovezi solide".

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇