Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă otrăvirea lui Navalnîi cu noviciok. Macron l-a sunat pe Putin

Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă otrăvirea lui Navalnîi cu noviciok. Macron l-a sunat pe Putin

Guvernul german a anunţat, luni, că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă.

Laboratoare specializate din Suedia şi Franţa au confirmat rezultatele iniţiale din Germania, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert, informează Reuters.

ADVERTISING

"Facem din nou apel către Rusia să dea explicaţii cu privire la evenimente. De asemenea, suntem în strâns contact cu partenerii noştri europeni pentru următorii paşi", a adăugat Seibert.

Și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a reacționat și l-a sunat pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, căruia i-a cerut clarificări despre "tentativa de asasinat".

ADVERTISING

"Trebuie să se facă lumină, fără întârziere, privind tentativa de asasinat. Este necesară o clarificare din partea Rusiei, în cadrul unei anchete credibile şi transparente", i-a spus Emmanuel Macron lui Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro.

"Franţa împărtăşeşte, pe baza propriilor analize, concluziile mai multor parteneri europeni privind otrăvirea cu substanţa neurotoxică Noviciok", a precizat Emmanuel Macron.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇