Navalnîi a fost scos din coma indusă după ce a fost otrăvit. Medicii germani anunță cum se simte

Navalnîi a fost scos din coma indusă după ce a fost otrăvit. Medicii germani anunță cum se simte

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost scos din coma indusă și reacționează atunci când i se vorbește, au anunțat, luni, medicii de la spitalul din Germania unde acesta este tratat.

Echipa medicală a adăugat că starea sa de sănătate se îmbunătățește și că va fi scos de pe ventilația mecanică, potrivit The Guardian.

”Pacientul a fost scos din coma indusă și urmează să fie deconectat de la ventilatorul mecanic. Răspunde la stimuli verbali. Este încă prea devreme să spunem despre ce potențiale sechele pe termen lung discutăm după otrăvire.

ADVERTISING

Echipa medicală rămâne în strânsă legătură cu soția dl. Navalnîi. Detalii despre starea sa de sănătate au fost făcute publice după consultarea acesteia”, se arată într-o declarație emisă de Spitalul Charité.

Amintim că Principal opozant al Kremlinului, Navalnîi se află în prezent într-un spital din Berlin, după ce a fost „fără nicio îndoială” otrăvit în Rusia, după cum a anunțat guvernul german.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Otrăvirea s-a produs în timpul unui turneu electoral, cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, elaborat în perioada sovietică în scopuri militare.

În weekend, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a ameninţat Rusia cu sancţiuni europene dacă nu oferă clarificări în următoarele zile în acest caz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇