Starea lui Navalnîi se îmbunătăţeşte și poate vorbi. Protecţia asigurată de poliţie a fost sporită

Starea lui Navalnîi se îmbunătăţeşte și poate vorbi. Protecţia asigurată de poliţie a fost sporită

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a făcut progrese în procesul de recuperare după otrăvirea cu agentul neurotoxic din clasa Noviciok şi acum poate vorbi din nou, a relatat joi revista Der Spiegel.

Principalul critic la adresa Kremlinului este îngrijit la Spitalul Charite din Berlin după ce a căzut grav bolnav în timpul unui zbor intern luna trecută în Rusia. Germania a cerut Rusiei explicaţii în legătură cu acest caz, deşi Moscova neagă orice implicare.

MAE rus acuză Germania că întârzie ancheta în cazul Navalnîi

ADVERTISING

Der Spiegel a mai scris că protecţia asigurată de poliţia germană pentru Navalnîi a fost sporită, în contextul în care este de aşteptat ca opozantul rus să primească mai mulţi vizitatori după ce starea i s-a îmbunătăţit.

"Conform surselor Der Spiegel şi Bellingcat (site de investigaţii jurnalistice - n.r.), Navalnîi poate vorbi din nou şi cel mai probabil îşi poate aminti detalii despre leşinul său", a adăugat publicaţia.

Cinica afacere cu sănătatea lui Alexei Navalnîi

Declarațiile lui pot fi ”periculoase”

"Declaraţiile sale ar putea fi periculoase pentru oamenii din spatele atacului", a precizat Der Spiegel.

ADVERTISING

În acelaşi timp, premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus că va crea o comisie pentru a investiga otrăvirea lui Navalnîi, mai scrie Reuters.

"Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane", a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

Mike Pompeo crede că otrăvirea lui Navalnîi a fost, probabil, orchestrată de înalţi oficiali ruşi

ADVERTISING

"Colaborarea e cel mai bun mijloc de a preveni ca acest eveniment dramatic să afecteze negativ relaţiile dintre UE şi Rusia", a adăugat Conte.

Citește mai multe detalii despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇