Mike Pompeo crede că otrăvirea lui Navalnîi a fost, probabil, orchestrată de înalţi oficiali ruşi

Mike Pompeo crede că otrăvirea lui Navalnîi a fost, probabil, orchestrată de înalţi oficiali ruşi

Otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost probabil orchestrată de ”înalţi oficiali” din guvernul rus, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, crescând presiunea internaţională asupra Moscovei.

”Când oamenii văd eforturile făcute pentru a otrăvi un disident şi recunosc că există şanse mari ca aceasta să vină de la înalţi oficiali ruşi, cred că nu este bine pentru poporul rus”, a declarat secretarul de stat al SUA, relatează AFP.

ADVERTISING

Mike Pompeo a reafirmat că Washingtonul şi aliaţii săi europeni vor cu toţii ca Rusia să-i ''tragă la răspundere pe cei responsabili''. El a adăugat că americanii vor încerca să-i identifice pe cei vinovaţi.

''Acesta este un lucru pe care îl vom analiza, evalua şi ne vom asigura că facem ceea ce trebuie să facem pentru a reduce probabilităţile ca aşa ceva să se întâmple din nou'', a explicat Mike Pompeo.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, Donald Trump, adesea acuzat de o atitudine relaxată faţă Vladimir Putin, a explicat că ''nu a văzut încă'' dovezi ale otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, în timp ce Germania a afirmat deja că a fost otrăvit cu un agent agent nervos neurotoxic ''de tip Noviciok''.

Moscova a dat asigurări că nicio urmă de otravă nu a fost detectată de medicii ruşi în corpul lui Navalnîi şi pune la îndoială versiunea europenilor, considerând că este vorba de o ''campanie de dezinformare'' pentru a impune noi sancţiuni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇