MAE rus acuză Germania că întârzie ancheta în cazul Navalnîi

MAE rus acuză Germania că întârzie ancheta în cazul Navalnîi

Rusia a acuzat duminică Germania că întârzie ancheta privind presupusa otrăvire a opozantului rus Aleksei Navalnîi, într-o declaraţie difuzată de Ministerul Afacerilor Externe rus, transmite AFP.

„Berlinul este pe cale să întârzie procesul de anchetă pe care îl susţine. În mod deliberat?”, a scris purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova, pe Facebook, în timp ce şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a ameninţat Rusia cu sancţiuni europene dacă nu oferă clarificări în următoarele zile în acest caz.

ADVERTISING

Cazul Navalnîi: Germania dă Rusiei un ultimatum de câteva zile

"Până acum, nu suntem siguri că Germania nu joacă un joc dublu", a continuat Zaharova, apreciind că Berlinul întârzie să răspundă la solicitările justiţiei ruse. "Care este urgenţa asupra căreia insistaţi?", a adăugat ea, vizându-l pe Maas.

https://www.facebook.com/maria.zakharova.167/posts/10224151216237826

Principal opozant al Kremlinului, Navalnîi se află în prezent într-un spital din Berlin, după ce a fost "fără nicio îndoială" otrăvit în Rusia - potrivit guvernului german - în timpul unui turneu electoral, cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, elaborat în perioada sovietică în scopuri militare. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Inventatorul Noviciok spune că are un păcat pe conştiinţă: Nu pot dormi, am remușcări

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇