MAE rus acuză Germania că întârzie ancheta în cazul Navalnîi

MAE rus acuză Germania că întârzie ancheta în cazul Navalnîi

Rusia a acuzat duminică Germania că întârzie ancheta privind presupusa otrăvire a opozantului rus Aleksei Navalnîi, într-o declaraţie difuzată de Ministerul Afacerilor Externe rus, transmite AFP.

"Berlinul este pe cale să întârzie procesul de anchetă pe care îl susţine. În mod deliberat?", a scris purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova, pe Facebook, în timp ce şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a ameninţat Rusia cu sancţiuni europene dacă nu oferă clarificări în următoarele zile în acest caz.

Cazul Navalnîi: Germania dă Rusiei un ultimatum de câteva zile

"Până acum, nu suntem siguri că Germania nu joacă un joc dublu", a continuat Zaharova, apreciind că Berlinul întârzie să răspundă la solicitările justiţiei ruse. "Care este urgenţa asupra căreia insistaţi?", a adăugat ea, vizându-l pe Maas.

https://www.facebook.com/maria.zakharova.167/posts/10224151216237826

Principal opozant al Kremlinului, Navalnîi se află în prezent într-un spital din Berlin, după ce a fost "fără nicio îndoială" otrăvit în Rusia - potrivit guvernului german - în timpul unui turneu electoral, cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, elaborat în perioada sovietică în scopuri militare. 

Inventatorul Noviciok spune că are un păcat pe conştiinţă: Nu pot dormi, am remușcări

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇