Otrăvirea lui Navalnîi: Marea Britanie se alătură Germaniei şi Franţei în demersurile privind aplicarea de sancţiuni

Otrăvirea lui Navalnîi: Marea Britanie se alătură Germaniei şi Franţei în demersurile privind aplicarea de sancţiuni

Ministrul de Externe, Dominic Raab, a anunţat că Marea Britanie este alături de Germania şi Franţa în cazul opozantului rus Alexei Navalnîi şi va colabora pentru a se asigura că vor fi adoptate sancţiuni împotriva celor implicaţi în otrăvirea acestuia.

„Dovezile sunt incontestabile”, a declarat Raab într-un comunicat.

„Marea Britanie este alături de partenerii noştri germani şi francezi în răspunsul nostru la otrăvirea înfiorătoare a lui Alexei Navalnîi”.

„Vom colabora împreună cu partenerii noştri internaţionali pentru a continua demersul privind sancţiuni împotriva oficialilor ruşi şi a altora consideraţi responsabili pentru această infracţiune, precum şi a celor implicaţi în dezvoltarea programului de arme chimice Noviciok”, a spus Raab citat de Reuters.

Germania şi Franţa au denunţat, miercuri, o "implicare şi responsabilitate" rusă în otrăvirea cu Noviciok a opozantului Aleksei Navalnîi, atenţionând că vor propune măsuri concrete împotriva Rusiei, potrivit unui comunicat comun al miniştrilor de Externe ai celor două ţări.

Franţa şi Germania le vor transmite partenerilor europeni propuneri de sancţiuni suplimentare împotriva persoanelor considerate "responsabile de această crimă şi de încălcarea normelor internaţionale, dat fiind funcţiile lor oficiale, precum şi o entitate ce participă la programul Noviciok".

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Citeşte mai multe informaţii despre acest caz controversat:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!